Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
S dobrým zdravím Gáboríka prichádzajú aj úspechy Wild
Zdielať na
Hokej

S dobrým zdravím Gáboríka prichádzajú aj úspechy Wild

Marián Gáborík sa cíti pred novou sezónou fit.

Marián Gáborík verí, že zdravotné problémy z minulej sezóny sú už definitívne minulosťou a v novom ročníku bude môcť opäť ukázať naplno svoje kvality.

Jeden z najrýchlejších korčuliarov NHL musel za posledný rok vynechať 34 zápasov NHL pre problémy so slabinami a ešte nikdy neodohral kompletnú sezónu v profilige. Aj z tohto dôvodu ho vedenie Wild požiadalo, aby pozmenil svoju letnú prípravu. "Najdôležitejšou vecou pre mňa je, aby som ostal zdravý. Ak budem zdravý, budem môcť hrať na vysokej úrovni a pomôcť tímu dosiahnuť ďalší level a vyhrávať zápasy," tvrdil po prvom tréningu v kempe Wild Marián Gáborík.

Hráč s číslom 10 aj napriek zraneniam nastrieľal v poslednom ročníku 30 gólov a ak bol na ľade, Minnesota väčšinou vyhrávala. S Gáboríkom v zostave mali Wild bilanciu 33 víťazstiev, 9 prehier a 6 duelov sa rozhodovalo v predĺžení či samostatných nájazdoch. Ak dal Trenčan gól, z 23 zápasov bolo 19 víťazných. "Nesledoval som tieto štatistiky, ale aj na papieri je vidieť, aký je rozdiel, ak Marián hrá alebo nehrá. Nepomáha nám iba strieľaním gólov, s ním sa spoluhráči stávajú lepšími a ich výkonnosť stúpa," tvrdí brankár Wild Niklas Bäckström.

Zdielať na