Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Majstrovstvá na Slovensku sú ohrozené: Musíme spĺňať medzinárodné kritériá
Zdielať na

Majstrovstvá na Slovensku sú ohrozené: Musíme spĺňať medzinárodné kritériá

BRATISLAVA/KOŠICE / Bude sa hrať svetový šampionát v hokeji v roku 2019 na Slovensku alebo v niektorom zo susedných štátov? Táto otázka nie je vtip. Podmienkou, aby sa hralo u nás je totiž to, aby štadióny v Košiciach a Bratislave spĺňali medzinárodné kritériá. V hlavnom meste je vraj na to potrebných 5-miliónov eur a to je problém

Tie by mali stačiť na to, aby bratislavský štadión vyhovoval medzinárodným podmienkam na usporiadanie majstrovstiev sveta. Či však majstrovstvá v roku 2019 budú na Slovensku, tak to spochybnil aj sám prezident slovenského hokejového zväzu. V rozhovore pre týždenník plus 7 dní totiž pripustil, že by sa mohli odohrať aj v Česku, Rakúsku či Maďarsku. "Vedenie SZĽH vedie diskusie s inými federáciami. Ak haly na Slovensku nebudú spĺňať normy, Majstrovstvá sveta 2019 sa budú musieť odohrať v halách okolitých štátov," priblížil situáciu hovorca SZĽH Peter Jánošík.

Slováci by teda šampionát síce organizovali, akurát by sa hral na štadióne v niektorej zo susedných krajín. Problémom je už niekoľkokrát zmieňovaná suma 5 miliónov na opravy, aby štadión Ondreja Nepelu vyhovoval požiadavkám zo strany Medzinárodnej hokejovej federácie.

"Primátor Bratislavy bol informovaný od riaditeľa STaRZ-u, pod ktorú štadión patrí, že viaceré zariadenia na štadióne sú v nevyhovujúcom stave. Táto informácia nás dosť zarazila, pretože mesto stále spláca tento štadión. A primátor rozhodol, že nevynaloží ani euro navyše bez toho, aby si nezistil skutkový stav veci," informuje hovorkyňa magistrátu Bratislavy Zuzana Onufer. Zväz však oponuje: "Nedostatky, ktoré zistila Medzinárodná hokejová federácia a následné požiadavky, ktoré sme zaslali mestu, neboli z našej strany nacenené," dodáva Peter Jánošík.

V máji 2018 má zväz definitívne deklarovať, či štadión Ondreja Nepelu dokáže na šampionát dať do požadovanej formy, alebo si prenajme halu v inej krajine.