Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nashville zaváhal, doma prehral po predĺžení
Zdielať na

Nashville zaváhal, doma prehral po predĺžení

Archívna reportáž

NASHVILLE / Vlastný gól napokon rozhodol o prehre hokejistov Nashville s Anaheimom vo štvrtkovom štvrtom zápase finále play-off Západnej konferencie NHL.

Hosťujúci krídelník Corey Perry v jedenástej minúte predĺženia za stavu 2:2 od pravého mantinelu nahodil puk pred bránku, kde domáci obranca P.K. Subban hokejkou nešťastne zmenil jeho smer a skončil za chrbtom Pekku Rinneho.

Niektoré zdroje uvádzajú ako strelca rozhodujúceho zásahu Nata Thompsona, ktorý skutočne bol v tom čase pred fínskym gólmanom, ale 32-ročný center podľa severoamerických médií po dueli potvrdil spoluhráčom v šatni, že pred najdôležitejším okamihom sa nedotkol puku. Ducks tak či onak vyrovnali stav série na 2:2 a v sobotu na vlastnom ľade sa môžu prvý raz ujať vedenia.

Pre Predators sa skončila desaťzápasová víťazná domáca šnúra v bojoch o Stanleyho pohár. Po dvoch tretinách zaostávali 0:2, kanonier Filip Forsberg 34,5 s pred naplnením riadneho hracieho času ratoval predĺženie. Stal sa prvým hráčom v klubovej histórii, ktorý skóroval v štyroch po sebe nasledujúcich stretnutiach vyraďovacej časti.

Finále play-off NHL - štvrtok (hrá sa na štyri víťazstvá):

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Nashville - Anaheim 2:3 po predĺžení (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1) - stav série 2:2
Góly: 54. Subban (C. Wilson, Arvidsson), 60. F. Forsberg (Arvidsson, Neal) - 12. Rakell (Fowler), 31. Ritchie (Thompson, Vatanen), 71. Perry

Súvisiace články