Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rangers zdolali Ottawu 4:1 a vyrovnali stav série
Zdielať na

Rangers zdolali Ottawu 4:1 a vyrovnali stav série

Archívna reportáž

NEW YORK / Stav série medzi hokejistami New York Rangers a Ottawy v semifinále play-off Východnej konferencie NHL je nerozhodný 2:2. "Jazdci" vo štvrtok zvíťazili aj v druhom domácom dueli, keď si so Senators poradili tak isto ako v utorňajšom prvom vystúpení na vlastnom ľade 4:1. Prvou hviezdou stretnutia bol švédsky útočník Oscar Lindberg, ktorý strelil dva góly vrátane víťazného v úvode druhej tretiny.

"Ak chcete byť úspešní, musíte mať štyri formácie, ktoré vedia zabrať. Dnes to bola Oscarova štvrtá lajna, ktorá nás potiahla," podotkol tréner Rangers Alain Vigneault. Lindbergov krajan v bránke Rangers Henrik Lundqvist pochytal 22 striel.

"Občas treba sňať klobúk pred súperom. Má dobrý tím, kvalitných hráčov. Musíme sa poučiť z chýb, hľadieť dopredu a pripraviť sa na ďalší boj," uviedol na webe nhl.com gólman Craig Anderson, ktorý pustil za svoj chrbát tri puky z 20 pokusov a po dvoch tretinách prenechal miesto v bránke Mikovi Condonovi.

Hostia dohrávali duel bez kapitána Erika Karlssona, ktorý pravdepodobne utrpel zranenie nohy. Piaty diel série je na programe na ottawskom ľade v sobotu. "Robíme si starosti, veď je náš líder. Majú však 36 hodín do ďalšieho zápasu, aby ho dali dokopy," vraví útočník Bobby Ryan.

Súvisiace články