Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
NHL: Tieto tímy nastúpia proti sebe v play-off
Zdielať na

NHL: Tieto tímy nastúpia proti sebe v play-off

NEW YORK / Až posledný hrací deň základnej časti hokejovej NHL 2016/2017 dal konečnú podobu dvojiciam pre 1. kolo play-off.

Vo Východnej konferencii sa držiteľ Prezidentskej trofeje Washington stretne s Torontom, obhajca triumfu v Stanleyho pohári Pittsburgh si zmeria sily s Columbusom, Montreal narazí na New York Rangers a Ottawu vyzve Boston.

 Na Západe sa víťaz konferencie Chicago stretne s Nashvillom, Minnesota sa bude merať so St. Louis, Anaheim s Calgary a Edmonton bude súperiť s vlaňajším finalistom San Jose.

V každej sérii "vyraďovačky" sa bude hrať tradične na štyri víťazstvá. Výhodu domáceho ľadu v prvých dvoch a prípadne aj rozhodujúcom siedmom zápase bude mať mužstvo, ktoré skončilo vyššie v tabuľke po základnej časti. Najsledovanejšia hokejová play-off sa začne v stredu 12. apríla, 1. kolo vyvrcholí o dva týždne, teda 26. apríla.

Spomedzi slovenských hokejistov si v play-off v prípade priaznivého zdravotného stavu určite zahrajú štyria - Marián Hossa, Richard Pánik (obaja Chicago), Zdeno Chára (Boston) a Andrej Sekera (Edmonton), ktorí patria medzi stabilných hráčov vo svojich tímoch.

Tomáš Jurčo (Chicago) s Martinom Marinčinom (Toronto) aktuálne plnia pozíciu zdravých náhradníkov, Peter Cehlárik (Boston) a Marek Hrivík (NY Rangers) čakajú na svoju príležitosť vo farmárskej AHL.

Dlho sa o play-off usilovali aj tímy slovenských brankárov New York Islanders (Jaroslav Halák) a Tampa Bay (Peter Budaj), napokon im to nevyšlo.

Dvojice play-off NHL o Stanleyho pohár 2017 aj s programom zápasov 1. kola:

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Chicago Blackhawks - Nashville Predators 

Minnesota Wild - St. Louis Blues 

Anaheim Ducks - Calgary Flames 

Edmonton Oilers - San Jose Sharks

VÝCHODNÁ KONFERENCIA 

Montreal Canadiens - New York Rangers 

Ottawa Senators - Boston Bruins 

Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 

Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets

Súvisiace články