Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Koniec víťaznej šnúry Slovana. V Pekingu prehral na nulu
Zdielať na

Koniec víťaznej šnúry Slovana. V Pekingu prehral na nulu

PEKING / Hráči HC Slovan Bratislava po šnúre siedmich víťazstiev vo štvrtok vyšli v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) 2016/2017 bodovo naprázdno, keď v čínskom Pekingu prehrali s miestnym tímom Červená hviezda Kchun-lun 0:2.

Neurobili tak ďalší krok k splneniu základného sezónneho cieľa - postupu do play-off. "Belasí" v KHL prehrali prvýkrát od 5. januára. Zverenci trénera Miloša Říhu mali v prvej tretine miernu streleckú prevahu, ale vedenia sa ujali domáci v 18. min zásluhou Kanaďana Seana Collinsa. V druhej tretine mali navrch hráči čínskeho mužstva, gól však nepadol. Slovan sa snažil v tretej dvadsaťminútovke aspoň vyrovnať a vynútiť si predĺženie, ale v 58. min Alexej Ponikarovskij upravil na konečných 2:0. Asistenciu pri druhom góle domácich si pripísal slovenský útočník Tomáš Marcinko.

Slovan má po 54 súbojoch v tomto ročníku KHL na svojom konte 78 bodov (skóre: 126:145) a priebežne im patrí 10. priečka, za ôsmym miestom zaostáva o dva body. Najbližšie sa "belasí" predstavia v sobotu 28. januára o 8.00 h SEČ na ľade klubu Admiral Vladivostok.

Kontinentálna hokejová liga (KHL):

Červená hviezda Kchun-lun - HC Slovan Bratislava 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Góly: 18. Collins (Järvinen, Rau), 58. Ponikarovskij (Bellemore, T. Marcinko)
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Fraňo (ČR), Kislov - Šalagin, Šišlo (všetci Rus.)

Kchun-lun: Karhunen - Mäntylä, Järvinen, Bellemore, Jalasvaara, Viklund - Rau, Collins, Videll - Ponikarovskij, T. Marcinko, Wärn - M. Bakoš, Sallinen, Yuen - J. Aľševskij, Pereskokov, D. Fleury
Slovan: Brust - Sersen, Kundrátek, Švarný, Plastino, Bačík, Starosta, M. Rosandič - Michal Hlinka, Taffe, Cheechoo - Musatov, Jeglič, Chipchura - Skalický, Lušňák, A. Šťastný - Vopelka, J. Šiška, S. Petráš - Pätoprstý

Súvisiace články