Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Brust zatiahol roletu, Slovan zdolal na úvod roka Chabarovsk
Zdielať na

Brust zatiahol roletu, Slovan zdolal na úvod roka Chabarovsk

BRATISLAVA / Domáci hráči HC Slovan Bratislava zvíťazili 2:0 nad tímom Amuru Chabarovsk v utorkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy. Slovan vybojoval štvrtú výhru z ostatných piatich duelov.

Zverenci trénera Miloša Říhu po bezgólovej prvej tretine strelili v druhej dva góly v rozpätí 88 sekúnd zásluhou obrancov Michala Sersena a Mareka Ďalogu. Brankár Barry Brust vychytal druhé čisté konto v sezóne.

Slovan má po 45 stretnutiach v KHL 2016/2017 na svojom konte 57 bodov (skóre 104:131) a na postupové priečky do play-off má aktuálne odstup 12 bodov. Najbližšie sa "belasí" predstavia vo štvrtok 5. januára o 19.00 h opäť pred vlastnými fanúšikmi proti Červenej hviezde Kchun-lun.

Kontinentálna hokejová liga (KHL):

HC Slovan Bratislava - Amur Chabarovsk 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Góly: 28. Sersen (Taffe), 29. Marek Ďaloga (T. Surový, Chipchura)
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gébei (Maď.), Oskirko - Kučava, Novikov (všetci Rus.), 9205 divákov

Slovan: Brust - Kundrátek, Sersen, Plastino, Švarný, Starosta, Marek Ďaloga, Bačík - Cheechoo, Taffe, Michal Hlinka - Vopelka, V. Nedorost, Jeglič - Musatov, T. Surový, Chipchura - Lušňák, Andrej Šťastný, Skalický
Chabarovsk: Metsola - Aťušov, Malevič, Ľutov, Kolář, Kondratiev, Gorochov, od 21. min Jeselin - Litovčenko, Byvaľcev, Kapustin - Kuusela, V. Popov, Zohorna - Li, Viačeslav Ušenin, Vladislav Ušenin - Rudenkov, Krysanov, Barnett

V úvode stretnutia boli nebezpečnejší domáci, pomohla im k tomu aj presilová hra. Skóre sa nezmenilo ani počas nerovnovážneho stavu a ani po skončení početnej výhody "belasých", keď hosťujúci gólman Metsola výborne zasiahol na bránkovej čiare pri šanci Jegliča. Slovan pred prvou sirénou nevyužil ani druhú presilovku, brankár súpera veľa práce nemal. V druhej časti sa už Slovanu darilo premieňať šance. Skóre duelu otvoril v 28. min obranca Sersen pohotovou strelou z kruhu a o 88 sekúnd iný bek Marek Ďaloga z podobnej pozície pridal druhý gól domácich. Jeho presný zásah potvrdil aj videorozhodca. V druhej tretine ešte nevyužili brejky Chipchura či Musatov. Neuspel ani Cheechoo a na opačnej strane Li.
V tretej časti sa domáci sústredili na udržanie náskoku a súpera nepúšťali do šancí. Slovan sa ubránil pri vylúčení Šťastného, v 50. min pokus hosťujúceho Kolářa tesne minul žŕdku Brustovej bránky. Skóre sa nezmenilo ani v závere pri početnej výhode Amuru či hre bez brankára hostí.

Súvisiace články