Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vo Winter Classic triumf St. Louis nad Chicagom bez Hossu
Zdielať na

Vo Winter Classic triumf St. Louis nad Chicagom bez Hossu

ST. LOUIS / Hráči tímu St. Louis zvíťazili 4:1 nad hokejistami Chicaga v pondelkovom súboji zámorskej NHL pod holým nebom Winter Classic, ktorý na Busch Stadium v St. Louis prilákal 46 556 divákov.

Úvod stretnutia vyšiel lepšie hosťom a už v 62. sekunde sa ujali vedenia presným zásahm českého obrancu Michala Kempného. V druhej časti sa domácim podarilo vyrovnať gólom Patrika Berglunda a v tretej už pred vlastnými fanúšikmi dominovali. V rozpätí dvoch minút ruský legionár Vladimir Tarasenko rozhodol o triumfe "bluesmanov" dvoma gólmi, definitívnu podobu výsledku dal Alexander Steen.

Za Chicago nastúpil slovenský útočník Richard Pánik, na ľade strávil 10:22 min a okrem jedenej mínusky si pripísal aj jednu strelu na bránku. Najproduktívnejší slovenský hokejista v tomto ročníku NHL Marián Hossa v zápase absentoval pre zranenie v hornej časti tela. Skúsený 37-ročný krídelník utrpel indispozíciu 20. decembra v stretnutí s Ottawou Senators, po prvej tretine sa už nevrátil na ľad. Napriek výpadku je spolu s Arťomom Anisimovom stále najlepším strelcom tímu v tejto sezóne, obaja dosiahli po 16 gólov.

St. Louis - Chicago 4:1 (0:1. 1:0, 3:0)
Góly: 28. Berglund (Bouwmeester, Steen), 53. Tarasenko (Fabbri), 54. Tarasenko (Lehterä, Fabbri), 59. Steen - 2. Kempný (Panarin, Keith)
Richard Pánik (Chicago) 10:22 min, 1 strela, -1 bod

Súvisiace články