Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zbohom Košice. Miklík rozšíril slovenskú enklávu v Brne
Zdielať na

Zbohom Košice. Miklík rozšíril slovenskú enklávu v Brne

BRNO / Vedenie českého hokejového extraligistu Kometa Brno zareagovalo na zranenia Martina Erata a Marcela Haščáka i odchod Jana Hrušku do Oulu a dohodlo sa na kontrakte do konca sezóny s Michelom Miklíkom.

"Sme radi, že sa nám podarilo získať Michela Miklíka. Je to čiastočne aj reakcia na niektoré zranenia hráčov. Naším cieľom je mať široký a kvalitný káder, čo je ďalší dôvod, prečo prišiel Michel. Verím, že zapadne do kolektívu a ešte viac zatraktívni našu hru," povedal generálny manažér, majiteľ a hlavný tréner Komety Libor Zábranský.

Miklík rozšíril slovenskú enklávu, v tomto klube momentálne pôsobia brankár Marek Čiliak, obrancovia Jozef Kováčik, Tomáš Malec, Peter Trška, Patrik Koch a útočník Marcel Haščák. Vicemajster sveta z Helsínk 2012 Miklík doteraz pôsobil v Košiciach, v polovici októbra podpísal zmluvu na jeden mesiac. Z tímu oceliarov odchádza v kariére už druhýkrát, v lete 2012 nabral smer Slovan Bratislava. Tridsaťštyriročný rodák z Piešťan odohral v najvyššej slovenskej súťaži 2016/17 osem zápasov, v ktorých strelil štyri góly a pridal šesť asistencií.

"S Košicami sme mali dohodu, že v prípade zahraničnej ponuky môžem po mesiaci odísť. Tá ponuka napokon prišla, a tak som sa rozhodol odísť. Nebolo to jednoduché rozhodnutie, pretože v Košiciach som bol súčasťou výbornej partie a mal som i dôveru trénera, ktorého som navyše poznal. Prežil som v Košiciach pekný mesiac a bolo príjemné vrátiť sa do známeho prostredia. Vedeniu HC Košice za túto šancu ďakujem a mrzí ma azda len domáca prehra s Popradom. Neodchádza sa mi ľahko. Ponuka Komety sa mi však páčila. Brno má majstrovské ambície a to bol pre mňa najdôležitejší faktor," povedal Michel Miklík.

Súvisiace články