Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Hetrik Ovečkina. Slovenský súboj brankárov pre Budaja
Zdielať na

Hetrik Ovečkina. Slovenský súboj brankárov pre Budaja

NEW YORK / Zo slovenského súboja brankárov v stredajšom programe NHL vyšiel víťazne Peter Budaj. Tím Los Angeles na domácom ľade zdolal New York Islanders s Jaroslavom Halákom v bránke 4:2.

Domáci rozhodli o svojom triumfe troma "zlepenými" gólmi v 58. min, keď v rozpätí 44 sekúnd presne namierili Derek Forbort, Dwight King a Jake Muzzin. Budaj si pripísal 11. víťazstvo v sezóne, z toho štvrté v sérii, keď predviedol 22 zákrokov a dosiahol úspešnosť 91,7%. Halák z 27 striel pustil za svoj chrbát tri a jeho úspešnosť vinou skvelého záveru domácich klesla pod 90%.

Z ďalších šiestich slovenských hráčov, ktorí sa v stredu predstavili v bohatom 12-zápasovom programe NHL, sa nezapísal do štatistík produktivity ani jeden. Z víťazstva sa tešili iba obranca Edmontonu Andrej Sekera a útočník Detroitu Tomáš Tatar. Oilers zvíťazili vďaka štyrom gólom v tretej tretine na ľade Colorada Avalanche 6:3. Sekera odohral 19:04 min a okrem dvoch striel a jednej plusky pridal aj tri bloky. Detroit zdolal Buffalo na jeho ľade 2:1 po nájazdoch. Ten rozhodujúci premenil Rakúšan Thomas Vanek. Tatar strávil na ľade 15:02 min, dvakrát vystrelil a jednu strelu aj zblokoval. Nedarilo sa Winnipegu - s Markom Daňom v zostave prehral na ľade Minnesoty 1:3 a mladý slovenský útočník počas 10:34 min raz vystrelil na súperovu bránku. V stredu neuspelo ani Chicago, na ľade San Jose podľahlo 1:2 a Slováci v tíme hostí Marián Hossa a Richard Pánik dovedna trikrát vystrelili, pričom Hossa skončil s jedným plusovým bodom.

Blízko víťazstva boli hráči Toronta v zostave s obrancom Martinom Marinčinom. Na ľade New Jersey v Newarku po prvej tretine viedli 3:0 aj zásluhou dvoch gólov a asistencie prebudeného mladučkého strelca Austona Matthewsa, lenže domáci napokon otočili a po nájazdoch zvíťazili 5:4. Rozhodnutie padlo z hokejky švédskeho útočníka Jacoba Josefsona, ktorý ešte v tomto súťažnom ročníku nedal gól z hry. Hrdinom súboja Washington - St. Louis (4:3) bol kapitán domácich Alexander Ovečkin. Ruský kanonier predviedol 16. hetrik kariéry a v tejto sezóne už má na konte 12 presných zásahov. "Občas to tak cítite, že ak máte puk na hokejke v správnej pozícii, idete do toho a neváhate. Dnes som využil tie momenty a premenil svoje šance. Góly mi však parádne pripravili moji spoluhráči, za čo im patrí vďaka," vravel Alexander Ovečkin na webe NHL.

Ešte lepšiu streleckú fazónu ako Ovečkin má v tejto sezóne Sidney Crosby. Kapitán Pittsburghu bol strojcom hladkého triumfu Penguins na ľade tímu New York Rangers (6:1), keď k dvom gólom pridal aj jednu asistenciu a celkovo tri plusové body. Crosby strelil už 14 gólov a je na čele tabuľky kanonierov NHL. Hráči Rangers po výprasku síce zostali na čele Metropolitnej divízie a na druhej priečke Východnej konferencie, ale už len o 2 body pred hokejistami Pittsburghu. "Dobre sme využívali naše šance a boli dostatočne trpezliví. Nezakončovali sme za každú cenu. Poučili sme sa z pondelkového zápasu s tým istým súperom," hodnotil Crosby.

Súvisiace články