Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Hrdinom Cheechoo. Slovan doma vydrel tri body s Jokeritom
Zdielať na

Hrdinom Cheechoo. Slovan doma vydrel tri body s Jokeritom

BRATISLAVA / Hokejisti Slovana Bratislava po dvoch prehrách za sebou si v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) pripísali víťazstvo, v utorok večer v domácom prostredí zdolali fínsky tím Jokerit Helsinki 2:1.

Zverenci trénera Miloša Říhu sa ujali vedenia sporným gólom Radka Smoleňáka v polovici prvej tretiny, uprostred druhej časti vyrovnal Tommi Huhtala a neskôr sa zdalo, že duel dospeje až do predĺženia. Domáci Jonathan Cheechoo však využil presilovku a zariadil tri body pre Slovan. Na výsledku už nič nezmenila ani hra hostí bez brankára Ryana Zapolského. Slovan má po 29 stretnutiach v KHL 2016/2017 na svojom konte 38 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 12. miesto. Najbližšie sa "belasí" predstavia vo štvrtok 17. novembra o 17.00 h opäť pred vlastnými fanúšikmi proti Dinamu Riga.

Kontinentálna hokejová liga (KHL):

HC Slovan Bratislava - Jokerit Helsinki 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Góly: 12. Smoleňák (Cheechoo), 58. Cheechoo - 30. Huhtala (Jaakola, Pihlström)
Vylúčení: 9:8 na 2 min, navyše: Genoway (Jokerit) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gofman, Gusev - Goľak, Deduľa, 10 055 divákov

Slovan: Brust - F. Novák, A. Meszároš, Plastino, Švarný, Marek Ďaloga, Starosta, Bačik, Pokorný - Cheechoo, Taffe, Smoleňák - Michal Hlinka, Chipchura, Jeglič - Musatov, T. Kopecký, Valský - A. Šťastný, Lušňák, Vopelka
Jokerit: Zapolski - Genoway, Kulda, Jensen, Lauridsen, Jaakola, Lajunen - O'Neill, P. Regin, Joensuu - Salminen, Niemi, Huhtala - Jormakka, Wirtanen, Pihlström - Antilla, Mäki, Marjamäki

Duel začali aktívnejšie hostia a brankár Brust musel kryť niekoľko vážnejších pokusov "žolíkov". Zahrmelo však na opačnej strane - Cheechoo sa natlačil na brankára Zapolského a puk do bránky fínskeho tímu prepasíroval Smoleňák. Ešte pred prvou sirénou boli blízko k vyrovnaniu Joensuu či P. Regin, ale Brust bol pozorný.
V druhej dvadsaťminútovke otestoval koncentráciu Zapolského domáci obranca Plastino, na opačnej strane nepochodil ani Genoway, toho však fauloval Cheechoo a presilovku už po 21 sekundách využil Huhtala. Slovan sa vzápätí dostal do prečíslenia, ale Švarného koncovku zneškodnil hosťujúci brankár.
Hneď v prvej minúte tretej časti prekonal gólmana Brusta hosťujúci obranca Kulda, ale arbitri po porade s videorozhodcom gól neuznali pre postavenie mimo hry hráčov Jokeritu. V závere riadneho hracieho času mali domáci výhodu presilovej hry, ktorú po necelej minúte využil kanonier Cheechoo a rozhodol o triumfe Slovana. Hostia v závere zvolili hru bez brankára, no skóre sa už nezmenilo.

Súvisiace články