Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Slovan s tretím víťazstvom za sebou. Na ľade moskovského Dinama
Zdielať na

Slovan s tretím víťazstvom za sebou. Na ľade moskovského Dinama

MOSKVA / HC Slovan Bratislava zvíťazil na ľade Dinama Moskva 5:3 v stredajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) 2016/2017.

Domáci sa ujali vedenia už v 3. min, keď tečovaná strela Arťoma Fiodorova nešťastne prekĺzla poza Brustov chrbát. Slovanisti však zásluhou dvoch presilovkových gólov otočili na priebežných 2:1. Najprv výhodu o dvoch hráčov využil v 17. min Marek Ďaloga a hostí poslal do vedenia sekundu pred koncom prvej tretiny Tomáš Kundrátek.

Na začiatku druhej časti vyhrávali "belasí" už 3:1 - v 21. min sa presadil Jonathan Cheechoo a vyhnal z bránky Alexandra Jeromenka. Dinamo v 28. min znížilo z hokejky Semiona Kokujovova, ale v 32. min odpovedal svojím druhým gólom Kundrátek - 4:2. Posledné slovo druhej časti však mali domáci, keď 38. min presne namieril Alexander Kuznecov.

V treťom dejstve sa dokázali presadiť iba slovanisti - na konečných 5:3 uzavrel v 46. min Žiga Jeglič.

Slovan vyhral už tretí zápas za sebou a s 24 bodmi sa vyšvihol na 10. miesto v tabuľkovom poradí Západnej konferencie. Najbližšie sa zverenci Miloša Říhu predstavia 14. októbra v Podoľsku.  

Kontinentálna hokejová liga (KHL):

Dinamo Moskva - HC Slovan Bratislava 3:5 (1:2, 2:2, 0:1)
Góly: 3. A. Fiodorov (D. Tarasov), 28. Kokujov (Sopin, Rybakov), 38. A. Kuznecov (Makľukov, Podšenďalov) - 17. Marek Ďaloga (Cheechoo, Starosta), 20. Kundrátek (Cheechoo), 21. Cheechoo (Taffe), 32. Kundrátek (Taffe), 46. Jeglič (Plastino)
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bukin, Sergejev - Berseňov, Judin (všetci Rus.), 4653 divákov 

Dinamo Moskva: Jeriomenko (21. Lazušin) - Hietanen, A. Mironov, Makľukov, M. Robinson, Rylov, Soloviov, A. Volkov - Karsums, Cvetkov, M. Karpov - Kokujov, Rybakov, Sopin - A. Kuznecov, Kokarev, Igumnov - A. Fiodorov, D. Tarasov, Šipov - Podšenďalov
Slovan: Brust - Kundrátek, Starosta, Švarný, Plastino, P. Bačík, A. Meszároš, Pokorný, Marek Ďaloga - Cheechoo, Taffe, Michal Hlinka - Jeglič, Valský, V. Nedorost - Vopelka, Chipchura, Lušňák - Kubalík, Viedenský, J. Šiška

Súvisiace články