Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Halák po Svetovom pohári pookrial. Chce sa baviť hokejom
Zdielať na

Halák po Svetovom pohári pookrial. Chce sa baviť hokejom

NEW YORK / Kľúčovým slovom pre slovenského hokejového brankára Jaroslava Haláka je "zábava", píše americký denník Newsday na svojom webe.

Veľa si jej v uplynulej sezóne neužil, veď sa zranil v tréningovom kempe a potom aj dvakrát počas základnej časti. Odchytal v nej iba 36 stretnutí a podstúpil operáciu slabín. Na septembrovom Svetovom pohári v Toronte však v drese nečakaného finalistu z Európy pookrial, hoci sa očakávalo, že jednotkou tohto multinárodného tímu zloženého z hokejistov ôsmich krajín bude Dán Frederik Andersen. Toho však z turnaja vyradili zdravotné problémy.

"Samozrejme, že neradi vidíte zraneného spoluhráča, ale naskytla sa mi šanca a vyšlo to. Počas prvého zápasu, presne šesť mesiacov po zranení, som sa cítil trochu divne, ale užil som si to. Užil som si každú minútu, všetko pre mňa dobre dopadlo," poznamenal Halák, ktorý by rád nadviazal na vydarenú torontskú misiu aj v drese New Yorku Islanders. "V minulom ročníku som bol pričasto zranený. Teraz si to chcem vynahradiť a užiť si to. Veď po tom všetci už od detstva túžime, baviť sa hokejom," doplnil 31-ročný Bratislavčan.

Halák mal v uplynulej sezóne 91,9-percentnú úspešnosť zásahov a priemer 2,3 inkasovaného gólu na zápas. Zmluvu s Islanders má platnú do konca ročníka 2017/2018, v tom nasledujúcom zarobí 4,75 milióna dolárov. V NHL odchytal počas kariéry dosiaľ 367 duelov a dosiahol v nich 39 čistých kont. Pôsobil aj v Montreale, St. Louis a krátko tiež vo Washingtone.

Súvisiace články