Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Prekvapenie? Česi nedovolili Rusom skórovať a zvíťazili
Zdielať na

Prekvapenie? Česi nedovolili Rusom skórovať a zvíťazili

MOSKVA / Hokejisti Česka zdolali v Moskve vo svojom úvodnom stretnutí na majstrovstvách sveta v Rusku domácu reprezentáciu 3:0.

Český obranca, na klubovej úrovni v službách Slovana Bratislava, Tomáš Kundrátek otvoril skóre stretnutia v 15. min. Na začiatku druhej tretiny zvýšil na 2:0 počas presilovej hry o jedného hráča pred bránkou nikým nepokrytý Roman Červenka. Konečnú podobu dal výsledku presným zásahom do opustenej ruskej bránky Michal Birner. Domáca reprezentácia aj napriek miestami enormnému tlaku nedokázala do záverečného hvizdu zvrátiť kvalitné stretnutie vo svoj prospech. V ceste im stál výborne chytajúci brankár Dominik Furch, ktorý zaznamenal čisté konto. Zverenci Vladimíra Vůjtka si pripísali tri body za triumf v riadnom hracom čase a sú lídrami A-skupiny. Česi sa predstavia v ďalšom stretnutí už v sobotu 7. mája proti Lotyšsku o 19.15 h SELČ. Ruská zborná nastúpi v druhom dueli v nedeľu 8. mája proti Kazachstanu o 11.15 SELČ.

MS A-skupina (Moskva):

Česko - Rusko 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly: 15. Kundrátek (Jan Kovář, Kempný), 21. Červenka (Jeřábek, Pastrňák), 59. Birner
Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Piechaczek (Nem.), Wehrli (Švaj.) - Nieminen (Fín.), Pihlblad (Švéd.)

Súvisiace články