Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Víťazstvá sú tu. Hokejisti v Megéve zdolali Francúzov
Zdielať na

Víťazstvá sú tu. Hokejisti v Megéve zdolali Francúzov

Zdroj: Martin Baumann

MEGÉVE / Slovenská mužská hokejová reprezentácia zvíťazila nad výberom Francúzska 4:1 v piatkovom prípravnom zápase v seriáli Euro Hockey Challange.

Zverenci trénera Zdena Cígera mali v Megéve v I. tretine streleckú prevahu, no ani raz neprekonali gólmana súpera Quemenera a nevyužili tri presilovky. V druhej časti otvoril skóre duelu v 25. min T. Hrnka a druhý gól tímu SR pridal v 32. min Dravecký. Za domácich skorigoval v 38. min T. Da Costa. V tretej časti si Slováci poistili triumf, keď sa do streleckej listiny zapísali Lušňák a Daňo. Slováci si v aprílovej príprave na májové MS pripísali premiérové víťazstvo, predtým dvakrát podľahli Fínom aj Rusom.

Tomáš Hrnka dosiahol druhý reprezentačný gól, Marko Daňo štvrtý, Vladimír Dravecký ôsmy a Patrik Lušňák deviaty. V 24. vzájomnom zápase sa zrodil 18. triumf tímu SR. Odveta je na programe v nedeľu 24. apríla o 15.00 h v Grenobli.

Euro Hockey Challenge:

Francúzsko - Slovensko 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Góly: 38. T. Da Costa (Dieudé-Fauvel, D. Fleury) - 25. T. Hrnka (Meszároš), 32. Dravecký (L. Hudáček), 45. Lušňák (Daňo, Dravecký), 58. Daňo (Viedenský)
Vylúčení: 4:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Barcelo, Rauline - Barbez, Goncalves (všetci Fr.), 2017 divákov

Francúzsko: Quemener - Janil, Manavian, Dieudé-Fauvel, Faure, Beron, Hecquefeuille, Moisand - Y. Treille, D. Fleury, Meunier, Claireaux, Berthon, Ritz, Lamperier, Raux, Desrosiers, Perret, S. Treille, T. Da Costa, Bertrand, Bozon
Slovensko: J. Hudáček - Sersen, Meszároš, Sekera, Jaroš, Švarný, Graňák, A. Jánošík, O. Kotvan - L. Hudáček, Réway, Dravecký - Daňo, Viedenský, Cehlárik - M. Bartánus, T. Marcinko, T. Hrnka - A. Šťastný, Lušňák, Skalický

Slováci začali duel v Megéve dobre a vynútili si presilovku, no brankára Quemenera v nej strelou ohrozil iba obranca Meszároš. V úvodnej časti mal tím SR ďalšie dve početné výhody, ale ani v nich sa skóre nemenilo. Quemener čelil v prvej dvadsaťminútovke štrnástim strelám zverencov Zdena Cígera, J. Hudáček si pripísal 6 úspešných zákrokov. Na začiatku II. tretiny sa Slováci úspešne ubránili pri vylúčení Viedenského a v rovnovážnom stave pokračovali v aktívnej hre. Tá vyvrcholila prvým gólom v zápase, po prihrávke Meszároša otvoril skóre duelu T. Hrnka - 0:1. Druhý gól slovenskej reprezentácie pridal v 32. min Dravecký, ktorému opäť prihrával L. Hudáček. Zlé striedanie v závere druhej dvadsaťminútovky sa tímu SR vypomstilo - na trestnej lavici sedel T. Marcinko a T. Da Costa 89 sekúnd pred druhou sirénou znížil na 1:2. Aj v tretej časti bola aktivita na slovenských hokejkách, gólmi ju korunovali Lušňák a Daňo.