Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Škandál! Rusko pre doping vymenilo celý tím na MS18
Zdielať na

Škandál! Rusko pre doping vymenilo celý tím na MS18

MOSKVA / Týždeň pred začiatkom hokejových majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov v americkom meste Grand Forks vymenili celý ruský reprezentačný tím aj s trénerom Vitalijom Prochorovom.

Namiesto nich do USA pocestujú o rok mladší hokejisti vedení koučom Sergejom Golubovičom. "Rozhodnutie padlo po dohode s ministrom športu. Zostava sa zmení a ja na MS nepôjdem," povedal Prochorov pre agentúru R-Sport.

Podľa informácií AllHockey.ru mala väčšina ruského tímu do 18 rokov pozitívny dopingový test na meldónium, ktorý Svetová antidopingová agentúra (WADA) zaradila na zoznam zakázaných látok od 1. januára 2016. V drese ruskej "osemnástky" sa mal predstaviť aj German Rubcov, jedna z najväčších nádejí pred tohtoročným vstupným draftom NHL.

Podľa USA Today malo pozitívny test na meldónium už viac ako 140 športovcov, najväčšou rybou v sieti je tenistka Maria Šarapovová. Dvadsaťosemročná päťnásobná grandslamová šampiónka neprešla dopingovou skúškou počas januárových Australian Open. Pre meldónium došlo údajne aj k zmenám v nominácii mužského curlingového tímu Ruska pred prebiehajúcimi majstrovstvami sveta vo Švajčiarsku.