Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hokej Bulharsko - Turecko: lietali nielen päste, ale aj smetný kôš!
Zdielať na

Hokej Bulharsko - Turecko: lietali nielen päste, ale aj smetný kôš!

SOFIA / Keď si športový fanúšik prečíta, že hralo Bulharsko s Tureckom, vybaví sa mu v mysli predovšetkým futbal. Teraz ale bude reč o ľadovom hokeji. Spomínané dve krajiny totiž na seba narazili v tomto športe.

Konkrétne ich reprezentačné výbery do 18 rokov. A to na majstrovstvách sveta svojej kategórie, ktorou v tomto prípade bola skupina MS U18 IIIA, čo je v hierarchii Medzinárodnej hokejovej federácie IIHF až šiesty výkonnostný level.

Najprv hokej, potom ring voľný...

Bol to zápas posledného kola skupiny, ktorú odohrali v Sofii. Bulharskí mládežníci už nemali šancu obsadiť prvé miesto, ktoré zaručovalo postup o kategóriu vyššie, tí tureckí ale áno. Stačila im k tomu "maličkosť" - neprehrať v základnom hracom čase. Presne táto galiba sa im ale prihodila, Bulhari ich totiž zdolali futbalovým výsledkom 1:0. Z postupu sa tak mohla tešiť Austrália a horkokrvní Turci to vôbec neuniesli. Po zápase, keď sa bulharskí mladíci tešili z víťazstva, vleteli medzi nich a strhla sa poriadna mela. Bulhari sa totiž nedali a päste lietali na všetky strany! Zopár monoklov sa určite urodilo... A nelietali iba päste, z hľadiska dokonca vyletel smerom na Turkov aj smetný kôš! Uvidíme, čo na to všetko povie disciplinárka IIHF...

Súvisiace články