Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V Nových Zámkoch sa konali Majstrovstvá sveta v hokeji!
Zdielať na
Hokej

V Nových Zámkoch sa konali Majstrovstvá sveta v hokeji!

NOVÉ ZÁMKY / V Nových Zámkoch sa cez víkend konali hokejové Majstrovstvá sveta. Konkrétne Majstrovstvá sveta Lokomotívy a je to turnaj, v ktorom si zmerajú sily malí i trochu väčší hokejisti trénujúci v tejto hokejovej liahni.

V sobotu 19. marca sa konali na zimnom štadióne v Nových Zámkoch Majstrovstvá sveta v hokeji. Družstvá Nemecka, Kanady, Švédska, Fínska, Ruska, Česka, USA, a samozrejme Slovenska, odohrali na ľade štadióna súboje ako hrom.

Sedemdesiat detí z miestneho klubu Lokomotívy vo veku od 4-7 rokov sa pobili o medaile ako ozajstní hokejisti. Deti zažili ozajstný draft hráčov a v národných dresoch sa stotožnili s modelom majstrovstiev sveta vrátane play-off.

Sedemdesiat víťazov

A kto bol víťaz? Medaile za prvé miesto si prebralo všetkých 70 účastníkov tohto turnaja. Záštitu nad týmto podujatím prevzal primátor mesta Nové Zámky Otokar Klein.

Určite ešte nikdy žiadny svetový šampionát nevyhralo 70 hokejistov. Poslanie tohto turnaja nebolo vo výsledkoch a štatistikách, ale úžasná atmosféra, radosť a úsmev na tvárach malých hokejistov. Všetky deti dostali nádherné medaile, krásnu ozajstnú hokejovú trofej a veľa, veľa darčekov od ďalších sponzorov, ktorí podporili toto mini hokejové dielo.

Čaro detského hokeja

Niektorí hráči padali viac ako korčuľovali, niektorí veľmi chceli vyhrať, hoci prehrávali, iným takpovediac zavadzala hokejka v ruke a tí skúsenejší ťahali svoje tímy ako ozajstní lídri. Všetci však ukázali, o čom je detský hokej, rodičia, tréneri i protagonisti zápasov.

"Vďaka patrí všetkým, ktorí akokoľvek pomohli, tým, ktorí prišli a povzbudzovali. Ďakujem rozhodcom, časomeračom, zdravoťákom, zvukárom, rolbárom, trénerom, prezidentom oboch našich klubov, sponzorom, návštevníkom a fanúšikom, všetkým rodičom a organizátorom," uviedol menežér mládeže Hokejového klubu Lokomotíva Erich Tóth.

Pozrite si rozhovor o hokejovom turnaji s Petrom Halmešom - predsedom Hokejového klubu Lokomotíva Nové Zámky: