Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ľubomír Višňovský u Kisku. Prezident mal na hokejistu slabosť
Zdielať na

Ľubomír Višňovský u Kisku. Prezident mal na hokejistu slabosť

BRATISLAVA / Ľubomír Višňovský pred niekoľkými dňami ukončil kariéru profesionálneho hokejistu. Obľúbený obranca stále dookola musí odpovedať na tú istú otázku. Či naozaj definitivíne zavesil korčule na klinec. A dostal ju aj od prezidenta.

Stretnutie s prezidentom Andrejom Kiskom sa vybavovalo veľmi narýchlo. A z toho vyplynuli aj netypické povinnosti pre Ľubomíra Višňovského. "Dal som si raňajky, ožehlil nohavice a prišiel som sem," opisuje Višňovský.

Zaobstaranie darčeka pre prezidenta mu vyšlo podľa predstáv. "Našiel som dres doma a mal som pripravenú aj hokejku," pokračuje hokejista.

Slabosť

Z prezidentského paláca si na oplátku zasa on odnáša poďakovanie a fotku hlavy štátu s podpisom. "Aby som sa mu poďakoval v mene mojom, ale v menej celej našej republiky za fantastickú reprezentáciu Slovenska," hovorí Kiska.

Navyše Andrej Kiska priznal, že mal pre 39-ročného hokejistu istú slabosť. "Ja som nikdy presne nevedel, či je obranca, alebo útočník," hovorí Kiska.

A práve preto sa ani on nevyhol otázke, na ktorú Ľubomír Višňovský v týchto dňoch odpovedá neustále, a to či predsa len v kariére nebude pokračovať. "Opýtal sa, ale nezlomil ma," povedal hokejista.

Budúcnosť

Rovnako rýchlo našiel odpoveď aj na otázku či svoju popularitu nechce časom využiť na to, aby si raz zamieril na hrad. "Nie, ďakujem. Teraz momentálne nie," usmieval sa Višňovský.

V debate s prezidentom prebrali nielen politiku a šport, ale aj to, čo bude ako dôchodca robiť. "Som veľmi rád, že pán Višňovský chce aj naďalej pomáhať nášmu hokeju a držím mu palce v jeho projektoch," hovorí Kiska.

A aj keď prioritou bude športový projekt, na ktorom už dlhšie pracuje, populárny dres s číslom 17 nenechá úplne zapadnúť prachom. Dostal totiž pozvanie zahrať si s tzv. starými pánmi hokejistami.

Na mieste bola redaktorka Mária Dulaiová:

Súvisiace články