Oblačno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Zvolen vytiahol z klobúka druhého Juríka. Martin zničil hetrikom
Zdielať na

Zvolen vytiahol z klobúka druhého Juríka. Martin zničil hetrikom

ZVOLEN / Hokejisti Zvolena si v nedeľňajšom zápase 45. kola Tipsport ligy poradili s Martinom 6:3, keď tri góly HKM strelil český krídelník Juraj Jurík.

Diváci pod Pustým hradom si pred časom zvykli, že hetrik dokáže streliť iný kanonier s priezviskom Jurík, ich niekdajší kapitán Lukáš. Tentoraz ich však príjemne prekvapil menovec Juraj.

"V seniorskej súťaži je to môj prvý hetrik. Doteraz som dal maximálne dva góly, takže konečne mi to tam spadlo. Minulý týždeň s Piešťanmi som sa tomu vyhol a myslel som si, že mi to už nebude tak dobre mieriť, ale teraz som opäť trafil a môžem sa tešiť," prezradil 26-ročný český krídelník, ktorý sa narodil v Skalici. Práve odtiaľ prišiel do Zvolena pred začiatkom aktuálnej sezóny a svoje nové pôsobisko si nevie vynachváliť: "Je tu dobrý kolektív. Chceme si vybojovať druhé miesto po základnej časti. Pozeráme sa teda i na to, ako hrá Nitra, na ktorú strácame iba bod. Práve duel s týmto tímom bude šesťbodový, predtým však musíme z vládnuť derby so štvrtou Bystricou."

Juraj Jurík zaznamenal tri góly a jednu asistenciu

Nastupoval v treťom zvolenskom útoku, ktorý strelil dovedna päť gólov zo šiestich, čo je nevídaná vizitka. "Celá naša päťka má veľmi dobrý pohyb a z toho pramenia i šance. Nemyslím si, že sme hrali od začiatku súťaže nejako zle, hoci nám body príliš nenaskakovali. Predovšetkým v zakončení sme mali smolu. Až teraz sa odzrkadlila naša poctivá práca a sme radi, že to zafungovalo," dodal odchovanec zlínskeho hokeja, ktorý sa radšej ani nepýtal pokladníka v mužstve, čo ho bude hetrik stáť. V stredu však chystá v šatni Zvolena veľké pohostenie, na ktorom by sa mohol podieľať aj jeho spoluhráč z útoku Bruno Mráz. Ten totiž strelil Martinčanom ďalšie dva góly, pričom si pripísal i dve asistencie. Obaja útočníci Zvolena si tak pripísali v jednom dueli po štyri body.

"Mohol som dať hetrik, ale keď som bol sám pred brankárom, fauloval ma jeden z Martinčanov. Stalo sa to už tretíkrát v tejto sezóne, ale nikdy z toho nebolo trestné strieľanie. Hráč išiel vždy na trestnú. Bola by to paráda, ak by som aj ja dosiahol hetrik. Juraj ma chce do toho i tak namočiť, uvidíme teda, ako sa dohodneme, ale asi sa nedám prehovoriť," vravel mladý 22-ročný center, ktorý taktiež prišiel do Zvolena pred sezónou zo Skalice a mohol sa rovnako ako Jurík tešiť z nevídanej produktivity v dueli s Martinom: "Dnes nám to padlo skoro z každej strely. Sme tomu radi, vážime si to. Niekedy to padá inej päťke, teraz to vyšlo našej. Snažili sme sa viac strieľať, nekombinovať toľko, ako sme zvykli, takže asi v tom to bolo. V niektorých zápasoch sme mali šance, no nevedeli sme prelomiť streleckú smolu. Dúfame, že už sme ju definitívne prelomili a bude nám to padať aj v ďalších zápasoch," dodal Bruno Mráz.

Súvisiace články