Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Najrýchlejší gól! Ruský mladík Šachvorostov prekonal Sivákov rekord
Zdielať na

Najrýchlejší gól! Ruský mladík Šachvorostov prekonal Sivákov rekord

KAZAŇ / Slovenský hokejista Peter Sivák prišiel o zápis v Guinessovej knihe rekordov v rýchlosti strelenia gólu po úvodnom vhadzovaní.

Jeho expresný zásah z roku 2012, keď v drese Žiliny v zápase 39. kola Tipsport extraligy proti Popradu rozvlnil sieť - po dodatočných meraniach vo štvrtej sekunde, presne v 3,23 s, prekonal ruský útočník Viktor Šachvorostov. Dvadsaťročný hráč kazanského Irbisu v piatkovom stretnutí mládežníckej MHL strelou švihom spoza obrancu otvoril skóre 3,03 s po začiatku súboja so Sarmaty Orenburg, čo je nový rekord v známej histórii oficiálnych hokejových zápasov. Nádeje Kazane zvíťazili 5:0.

V severoamerickej profesionálnej NHL sú strelcami najrýchlejších gólov Alexander Mogiľnyj (rok 1991, za hostí v zápase Toronto - Buffalo), Doug Smail (1981, za domácich v stretnutí Winnipeg - St. Louis) a Bryan John Trottier (1984, za hostí v dueli Boston - New York Islanders). Všetkým na otvorenie skóre stačilo päť sekúnd. V KHL je podľa webu sovsport.ru autorom najrýchlejšieho gólu Alexander Radulov, ktorý sa 10. októbra 2010 v drese Ufy presadil v 6. sekunde zápasu s Chanty-Mansijskom.

Súvisiace články