Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Halák má zdravotné problémy, do štartu sezóny bude fit
Zdielať na

Halák má zdravotné problémy, do štartu sezóny bude fit

NEW YORK / Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák má zdravotné problémy, nie však vážne.

Server rotoworld.com informoval, že 30-ročný gólman newyorských Islanders je zranený v hornej časti tela, ale na prvý zápas nadchádzajúcej sezóny NHL v piatok 9. októbra proti Chicagu by mal byť v poriadku. Rodák z Bratislavy sa v uplynulom ročníku vypracoval na stabilnú jednotku a oporu "ostrovanov". V základnej časti odchytal 59 zápasov s priemerom 2,43 inkasovaného gólu na jeden duel a úspešnosťou zásahov 91,4 percenta.

Andrej Sekera jednou asistenciou prispel k utorkovému víťazstvu hokejistov Edmontonu nad Arizonou 4:0 v rámci prípravy na blížiaci sa nový ročník NHL. Čistým hetrikom sa zaskvel švédsky stredný útočník Anton Lander, slovenský obranca sa v presilovke v závere prostrednej tretiny podieľal na jeho druhom presnom zásahu. Dvadsaťdeväťročný Prievidžan strávil na ľade takmer 21 minút a dosiahol dva plusové body.

Dve mínusky, jeden dvojminútový trest a neúspešnú strelu na bránku mal v štatistikách po zápase v Buffale iný slovenský zadák Martin Marinčin, ktorého Toronto tam podľahlo 0:4. Urastený Košičan odohral 16:08 min.

Súvisiace články