Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Zigova gólová hlavička ašpiruje na kuriozitu hokejového kola
Zdielať na

Zigova gólová hlavička ašpiruje na kuriozitu hokejového kola

BANSKÁ BYSTRICA / Zaujímavý hokejový moment ponúkla štvrtková ouvertúra najvyššej slovenskej súťaže Tipsport Ligy medzi Banskou Bystricou a Nitrou (4:1).

V tretej tretine za stavu 2:1 dosiahol tretí gól domáceho tímu útočník Tomáš Zigo hlavou. Najskôr štandardne - hokejkou trafil hornú žŕdku, puk sa však odrazil do dráhy jeho pádu, takže ho nevedomky prilbou usmernil do bránky mimoriadne efektným spôsobom.

"Paťo Lamper mi to dobre hodil a ja som následne trafil do brvna. Myslel som si, že to nevyšlo, ale zrazu sa začali všetci radovať. Dal som asi najkurióznejší gól v mojej kariére. Niečo také sa mi ani na tréningu nepodarilo. Brankár alebo hráč ma potkol a ako som padal, tak ma to trafilo a ani som o tom nevedel, čiže vôbec to nebolo úmyselné," opísal kurióznu situáciu z 52. minúty zápasu odchovanec spod Urpína Zigo. Podobný moment by vraj nerád vo svojej kariére zažil znova. "Nie sme na futbale, my, hokejisti strieľame hokejkou, prípadne niekedy skórujeme, ak sa odrazí puk od nohy, ale hlavou nie. Videl som takýto gól v NHL a neuznali ho. Dúfam, že budem dávať góly hokejkou a nie hlavou," dodal 23-ročný banskobystrický útočník.

Podobný okamih nevidel vo svojej bohatej kariére ani tréner Banskej Bystrice Vladimír Országh, hoci sa stretol s viacerými kuriozitami: "Vidíte, aj takéto góly padajú. Pokiaľ to nie je úmyselné, tak je to v poriadku. Bola to vskutku efektná hlavička, možno to bude kandidovať aj na nejaký gól mesiaca. Pre nás je dôležité, že gól platil a je jedno, akou časťou tela padne.“ Ani nitriansky kouč Antonín Stavjaňa neprotestoval: "Videl som ten gól až zo záznamu, keď ho ukazovali na tabuli. Išiel do bránky, odrazil sa puk a následne sa zrazil s hráčom, bolo to v poriadku."

Súvisiace články