Jasno
22°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Mali reprezentácie športovo úspešnú sezónu? Hodnotí najpovolanejší
Zdielať na

Mali reprezentácie športovo úspešnú sezónu? Hodnotí najpovolanejší

BRATISLAVA / Slovenský reprezentačný hokej má po športovej stránke za sebou úspešnú sezónu 2014/2015, aj keď najsledovanejšie mužstvo - A-tím - nenaplnil očakávania a nepostúpil do štvrťfinále na majstrovstvách sveta.

Seniori si však vybojovali účasť na zimných olympijských hrách 2018 v kórejskom Pjongčangu a úspechy dosiahli aj ďalšie reprezentačné kolektívy.

"Po športovej stránke bola sezóna úspešná. Netreba sa pozerať iba na áčko. Začali sme bronzom dvadsiatky na majstrovstvách sveta v Kanade, následne dievčenská osemnástka skončila tretia na turnaji I. divízie MS, chlapčenská osemnástka sa vyhla záchranárskym prácam a bola siedma na svetovom šampionáte a ženy po reštartovaní projektu centralizovanej prípravy postúpili na turnaji v Číne o kategóriu vyššie, čo bolo tiež nad očakávania. Áčko síce nepostúpilo do štvrťfinále, ale na druhej strane sa dostalo na ZOH. Je to možno teraz v tieni rôznych hodnotení, ale sme prví slovenskí športovci, ktorí sa kvalifikovali do Pjongčangu. Do ZOH 2018 zostávajú ešte tri roky a my už máme miestenku, do Ria na letné hry 2016 je kvalifikovaných rok pred ich začiatkom ešte málo športovcov," zhodnotil končiacu sa sezónu prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček.

Súvisiace články