Jasno
10°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Česi prekonali hokejové rekordy, slovenské šance sú mizivé...
Zdielať na
Hokej

Česi prekonali hokejové rekordy, slovenské šance sú mizivé...

PRAHA / Hokejové šialenstvo sa skončilo. Majstrovský titul zo šampionátu v Českej republike si odvážajú domov suverénni Kanaďania. Na tohtoročný turnaj sa nielen vďaka nim nezabudne. Padli i rekordy, ktoré v budúcnosti bude ťažké prekonať.

Šampionát v susednom Česku prekonal všetky očakávania. Aj vďaka slovenským fanúšikom ho videlo neskutočných 741 tisíc divákov. Toto číslo o štyri roky na Slovensku nepadne.

Naše štadióny majú nízku kapacitu a rekord susedov neprekonáme, ani keď vypredáme všetkých 64 zápasov.

Šance ale máme v pití piva. Ak zabojujú nielen fanúšikovia, méta tritisíc hektolitrov počas majstrovstiev by mohla padnúť.

SITA

"Napríklad rekordné tržby by mohli prípadne dosiahnuť v reštauráciách a hoteloch v okolí štadióna," uviedla analytička Poštovej banky Jana Glasová.

Bez nového štadióna

Šampionát by mal prebiehať v Bratislave a Košiciach. Náklady by ale narásť nemali, keďže o výstavbe nového štadióna sa neuvažuje.

"Usporiadanie majstrovstiev sveta sa spája aj so značnými nákladmi, pričom efekt vrátenia týchto nákladov môže byť často dlhodobý," ozrejmila Glasová.

SITA

Každé podobné podujatie je obrovská reklama pre celú krajinu. Na krátko neobídu ani fanúšikovia, ktorí si môžu obzrieť svoje hviezdy na vlastné oči.

Či sa ale zopakuje rekordná kanonáda Kanaďanov na niektorom z ďalších majstrovstiev, je otázka. "Medaila je motivácia a väčšinou zámorské mužstvá sem prídu buď na výlet, zabaviť sa, alebo aj uhrať výsledok," vysvetlil hokejový tréner Ivan Donič.

Pozrite si rekordy z majstrovstiev sveta v Českej republike:

Súvisiace články