Oblačno
15°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Švajčiari sa rehabilitovali víťazstvom nad nepríjmeným Francúzskom
Zdielať na

Švajčiari sa rehabilitovali víťazstvom nad nepríjmeným Francúzskom

PRAHA / Hokejisti Švajčiarska sa rehabilitovali za vstupnú prehru s Rakúšanmi (3:4 po sam. nájazdoch), v nedeľu v Prahe v A-skupine majstrovstiev sveta v Česku zdolali Francúzov 3:1.

Favorizovaných reprezentantov krajiny helvétskeho kríža poslal do vedenia v 16. min v presilovke pohotovo v páde Denis Hollenstein z Klotenu a v 22. min pridal poistku obranca Nashvillu Roman Josi, ktorý vyšachoval defenzívu aj gólmana Cristobala Hueta a zakončil z uhla do prázdnej bránky. Až dvaja Francúzi išli predčasne do kabíny už počas prvej tretiny. Najprv to bol Sacha Treille za napadnutie hlavy a čoskoro aj Antoine Roussel, ktorý to prehnal s vehemenciou protestov.

Napriek oslabeniu o zakončovateľov Straubingu a Dallasu strelil útočník Brianconu Damien Raux v 49. min kontaktný gól, keď využil rozhodenie gólmana Leonarda Genoniho po zmätkoch pri bránkovisku - 1:2. Nápor Francúzov však už neviedol k vytúženému vyrovnaniu: v 60. min pečatil na 3:1 do prázdnej bránky Reto Suri z Zugu.

Francúzi majú na týchto MS na svojom konte už dva nezdary. V sobotu prehrali s Nemcami 1:2, keď rozhodujúci gól dostali až v 59. min. V predchádzajúcich dvoch šampionátových konfrontáciách so Švajčiarmi bodovali, teraz však na to nedokázali nadviazať.

MS - A-skupina (Praha):

Francúzsko - Švajčiarsko 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Góly: 49. Raux - 16. Hollenstein (Brunner, Josi), 22. Josi (Fiala, Blum), 60. Suri (Brunner)
Vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše: S. Treille 5+DKZ za napadnutie hlavy a Roussel (obaja Francúzsko) DKZ za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hodek (ČR), Rantala (Fín.) - Pihlblad (Švéd.), Puolakka (Fín.)

Súvisiace články