Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Prvé prekvapenie na MS. Rakúšania nečakane zdolali Švajčiarov
Zdielať na

Prvé prekvapenie na MS. Rakúšania nečakane zdolali Švajčiarov

PRAHA / Švajčiarska hokejová reprezentácia nepotvrdila v sobotňajšom poludňajšom zápase A-skupiny s Rakúskom na majstrovstvách sveta v Prahe úlohu favorita a nečakane prehrala 3:4 po samostatných nájazdoch.

Rakúšania hrali bez rešpektu a pre Švajčiarov boli nepríjemným protivníkom. Helvétom pomohol rýchly prvý gól z hokejky Feliciana Du Boisa už po 72 sekundách hry. Následne Kevin Romy nepremenil trestné strieľanie. Švajčiari nedokázali využiť ani presilové hry, ktoré mali k dispozícii. V 23. min vyrovnal zblízka Thomas Raffl, ale o tri minúty sa pri vlastnom oslabení presadil Andres Ambühl a vrátil Švajčiarom vedenie. V 44. min dal na 2:2 Brian Lebler. Favorit išiel aj tretíkrát do vedenia: v 52. min sa presadil Matthias Bieber. Päťdesiat sekúnd pred koncom tretej tretiny však upravil na 3:3 Michael Raffl. Predĺženie neprinieslo rozhodnutie a v "lotérii" dal gól iba Konstantin Komarek v drese Rakúska.

Premiérovo v kariére sa na svetovom šampionáte objavili aj slovenskí arbitri Jozef Kubuš a Peter Šefčík.

A-skupina (Praha):

Švajčiarsko - Rakúsko 3:4 po sam. nájazdoch (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0, 0:1)
Góly: 2. Du Bois (Fiala, Almond), 26. Ambühl (Josi), 52. Bieber (Almond, Grossmann) - 23. T. Raffl (Pallestrang), 44. Lebler (Herburger), 60. M. Raffl (T. Raffl, Schumnig), rozhodujúci sam. nájazd: Komarek
Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Kubuš (SR), Piechaczek (Nem.) - Pihldblad (Švéd.), Šefčík (SR)

Súvisiace články