Skoro jasno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Jurčovi dodatočne pripísali gól. Stal sa rekordérom klubu!
Zdielať na

Jurčovi dodatočne pripísali gól. Stal sa rekordérom klubu!

DETROIT / Vedenie zámorskej hokejovej NHL s niekoľkodňovým oneskorením pripísalo gól na konto slovenského útočníka Tomáša Jurča.

Dvadsaťdvaročný Košičan tak už má na konte svoj prvý presný zásah v kariére vo vyraďovacej časti kanadsko-americkej profiligy. Jurčovi priradili gól, ktorý podľa pôvodných štatistík zaznamenal Pavel Daciuk v prvom súboji 1. kola play-off NHL na ľade Tampy Bay Lightning pri víťazstve 3:2.

Slovenský krídelník Rusovi vzal aj klubové maximum, ktorým prekonal 61-ročný rekord legendárneho Gordieho Howa. Jurčo totiž zaznamenal gól v ôsmej sekunde od začiatku tretiny (druhej, pozn.), doterajší rekord mal hodnotu 9 sekúnd. "Vedel som, že som sa puku dotkol, no netušil som, či to ešte dodatočne zmenia. Teraz už viem, že áno,“ poznamenal Tomáš Jurčo v rozhovore pre oficiálny web Red Wings. Strelu na bránku súpera síce v presilovej hre vyslal Daciuk, no až opakované zábery ukázali, že puk sa odrazil od nohavíc Tomáš Jurča.

Pozrel som si opakovačku a videl, ako sa jeho nohavice pohli. Pavel strieľa veľ gólov, preto som si istý, že nebude nahnevaný, že tento pripísali Tomášovi,“ povedal na adresu krajana a klubového spoluhráča Tomáš Tatar.

V tejto sezóne sa Jurčovi strelecky veľmi nedarí

V základnej časti dal len tri góly v 63 dueloch. Šťastný presný zásah preto berie všetkými desiatimi. „Každý gól v play-off je super, pri predmetnom presnom zásahu Pavel zahral vynikajúco. Vystrelil, puk sa obtrel o moje nohavice a skončil v bránke. Myslím si, že vôbec nezáleží na tom, kto v tejto fáze sezóny skóruje. Teraz pripísali gól mne, mám z toho radosť. Ale každý presný zásah je dôležitý,“ pokračoval pre klubový web Jurčo.

Napriek nie príliš oslnivej streleckej forme tréner Detroitu Mike Babcock verí, že práve Tomáš Jurčo môže byť jedným z hráčov, čo Red Wings môžu nesmerovať za postupom cez Tampu Bay. „Musí sa však naučiť lepšie si ustrážiť puk na hokejke. Je to hráč, ktorý sa dokáže presadiť v hre jeden na jedného, no pokiaľ nie je superhviezdou, také niečo sa mu bude dariť menej často. Ak sa ešte podučí pár vecí od ďalších chlapcov, má na to, aby sa stal postrachom pre súperov,“ poznamenal Babcock.

Súvisiace články