Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Gáborík napol sieť NY Rangers, Halák inkasoval jediný gól
Zdielať na

Gáborík napol sieť NY Rangers, Halák inkasoval jediný gól

NEW YORK / Slovenskí hokejisti Marián Gáborík a Jaroslav Halák sa stali hviezdami utorňajších zápasov zámorskej NHL.

Gáborík pomohol 23. gólom v sezóne Los Angeles k výhre 4:2 na ľade jeho bývalého klubu New Yorku Rangers. V súboji posledných finalistov Stanleyho pohára sa tak tešil z výhry obhajca, ktorý sa naďalej udržiava v hre o play-off.

"Bol to dobrý výkon od každého z nás. Po štvrtom góle sme síce trochu poľavili, ale hrali sme lepšie ako v pondelok. Potrebujeme body, o ničom inom to teraz nie je," pochvaľoval si Gáborík, ktorý v 25. minúte poslal Kings do vedenia 2:1. Rangers otvorili skóre už v prvej minúte, ale napokon ťahali za kratší koniec. "Síce sa im podarilo dostať hneď do vedenia, ale potom sme prebrali taktovku a zaslúžene vyhrali," dodal Gáborík, po spoluhráčovi Anžem Kopitarovi druhá hviezda zápasu. LA figuruje na prvom nepostupovom deviatom mieste v tabuľke Západnej konferencie, má však rovnako bodov ako ôsme Calgary (86). Andrej Sekera bol s 26:31 min najvyťaženejším hráčom zápasu.

Brankár Jaroslav Halák inkasoval z hry od hokejistov Minnesoty z 32 striel len jeden gól, New York Islanders napokon prehrali 1:2 po samostatných nájazdoch. Ružinovského odchovanca vyhlásili za tretiu hviezdu duelu, v nájazdoch i normálnej hracej dobe ho prekonal len Zach Parise. Halák potvrdil skvelý výkon zo sobotňajšieho zápasu proti New Jersey (3:0). "Škoda, pri oboch góloch mali veľa šťastia. Myslím si, že sme hrali dobre a zaslúžili si vyhrať," povedal brankár, ktorý inkasoval vyrovnávajúci gól v 52. minúte. Čisté konto držal 131 minút, ak počítame aj zápas s New Jersey. Jeho spoluhráč Ľubomír Višňovský je stále zranený, no vrátiť by sa mal už v najbližších dňoch.

Asistencie si pripísali aj Tomášovia Jurčo a Tatar z Detroitu, Red Wings prehrali s Arizonou 4:5 po predĺžení. Coyotes, najhorší tím Západnej konferencie, prerušili sériu ôsmich prehier v rade. Tatar aj Jurčo sa podieľali na góle českého obrancu Jakuba Kindla v 42. minúte, no Red Wings prežívajú krízu a prehrali sedem z posledných 10 duelov. Pre Jurča to bol prvý bod po deviatich zápasoch, gól však nestrelil už 39 zápasov, naposledy 26. novembra.

Marko Daňo pomohol asistenciou k výhre Columbusu 5:3 nad Anaheimom. Hviezdou duelu sa stal trojgólový Scott Hartnell. Daňo strávil na ľade takmer 14 minút a v posledných 10 zápasoch nebodoval len trikrát.

Vo floridskom derby sa tešila Tampa Bay, ktorá si poradila s Panthers 4:3. Tomáš Kopecký z Floridy strávil na ľade viac ako 12 minút. Jeho tím však potreboval vyhrať, aby sa priblížil Bostonu a Ottawe, s ktorými bojuje s posledné postupové miesto do play-off vo Východnej konferencii. Na Ottawu stráca päť bodov, na Boston o bod menej.

Súvisiace články