Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Sekera si otvoril strelecký účet v Kings. Gáborík nabíjal spoluhráčom
Zdielať na

Sekera si otvoril strelecký účet v Kings. Gáborík nabíjal spoluhráčom

NEW YORK / Slovenský obranca Andrej Sekera si otvoril strelecký účet v drese hokejistov Los Angeles a presným zásahom pomohol svojmu tímu k pondelkovému víťazstvu 3:1 na ľade New Jersey.

Dve asistencie dosiahol jeho spoluhráč Marián Gáborík a vyhlásili ho za druhú hviezdu duelu. LA prestrieľalo New Jersey v prvej tretine 16:3 a vyťažilo z toho dôležitý dvojgólový náskok po góloch Sekeru a Tylera Toffoliho.

"Hovorili sme o tom pred zápasom, že musíme na nich vybehnúť. Bol to prvý zápas na našej šnúre po ihriskách súperov, čaká nás veľa cestovania i časový posun. Prvá tretina nám vyšla skvele, zužitkovali sme našu rýchlosť a forčeking," povedal Gáborík, ktorý sa podieľal na prvých dvoch góloch. Pre Sekeru to bol prvý gól v drese Kings po prestupe z Caroliny, celkovo tretí v sezóne. Devils strácajú reálu šancu na postup do play-off, naopak, Los Angeles o ňu tuho bojuje. Momentálne je ako obhajca Stanleyho pohára na prvej nepostupovej priečke v tabuľke Západnej konferencie o dva body za Calgary. Má však zápas k dobru.

Pri víťaznom góle Chicaga v Caroline nechýbal Marián Hossa, ktorý si pripísal 33. asistenciu v ročníku. Trenčiansky odchovanec prihral na presný zásah Patrickovi Sharpovi. Kapitán Blackhawks Jonathan Toews si pri triumfe 3:1 pripísal jubilejný 500. bod v kariére. Tréner Chicaga Joel Quenneville oslávil 750. výhru v kariére a patrí mu tretie miesto v historických tabuľkách. "Je to dôležité víťazstvo. Páčilo sa mi, ako sme začali zápas," povedal Quenneville. Blackhawks v tejto sezóne ešte nestratili duel, v ktorom viedli po dvoch tretinách.

Zo slovenských hokejistov nastúpili aj Martin Marinčin, Andrej Meszároš a Richard Pánik. Ich kluby však prehrali. Marinčinov Edmonton 1:4 s Winnipegom, ktorý smeruje do play-off, Meszárošovo Buffalo nestačilo na Dallas (3:4) a Pánikovo Toronto podľahlo 1:2 Minnesote. V jej drese vychytal triumf Devan Dubnyk, ktorý nastúpil na 32. zápas bez prerušenia.

Pokračuje aj spanilá jazda nováčika v bránke Andrewa Hammonda. Aj vďaka nemu vyhrala Ottawa siedmy duel po sebe (5:2 nad San Jose) a dostala sa pred Chárov Boston na postupové ôsme miesto v tabuľke Východnej konferencie. Ešte v polovici februára naň strácala 14 bodov, vyhrala však 17 z posledných 21 stretnutí. Hammond, ktorý nebol draftovaný, dostal šancu chytať po tom, ako sa zranili obaja brankári Senators. Z 14 zápasoch 13 vyhral, len raz prehral, aj to po predĺžení.

Súvisiace články