Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Gáborík a Pánik prispeli asistenciami k výhram svojich tímov
Zdielať na

Gáborík a Pánik prispeli asistenciami k výhram svojich tímov

NEW YORK / Len Marián Gáborík a Richard Pánik sa bodovo presadili zo slovenských hokejistov v 10 utorkových stretnutiach NHL.

Gáborík prispel prihrávkou k výhre Los Angeles 5:2 na ľade Edmontonu, Pánik rovnako asistenciou k triumfu Toronta 3:2 na ľade Floridy.

Los Angeles zastavilo trojzápasovú sériu prehier a opäť sa dostalo ho hry o play-off. Gáborík zaznamenal 17. asistenciu v sezóne a pripísal si aj tri plusové body. Jeho spoluhráč Andrej Sekera strávil na ľade takmer 17 minút a na svoj prvý bod po prestupe z Caroliny stále čaká. Obranca Edmontonu Martin Marinčin odohral viac ako 16 minút.

Toronto vyhralo na súperovom ľade prvý zápas od 31. decembra. Pomohlo mu k tomu aj zranenie oboch brankárov Floridy. Najskôr sa zranil Roberto Luongo, po prvej tretine ho vystriedal Al Montoya, ktorého však v tretej časti hry zradili slabiny. Do bránky tak na chvíľu šiel opäť Luongo, hoci sa medzitým odstrojil. Florida už vybavovala štart trénera brankárov Robba Tallasa, no duel napokon dochytal Montoya. Päť minút pred koncom ho víťazným gólom prekonal Peter Holland. "Nestáva sa to často. Takto neskoro v noci sa nám už nepodarilo vybaviť povolenie pre Tallasa," komentoval netradičnú situáciu generálny manažér Panthers Dale Tallon. Zranenie Luonga bolo vážne, počas zápasu absolvoval CT vyšetrenie a duel dochytať nemohol. Florida dokonca zvažovala, že do bránky postaví útočníka Dereka MacKenzieho. Tomáš Kopecký z Floridy odohral 11 minút a trikrát ohrozil brankára Jonathana Berniera.

Jaroslav Halák sa predstavil v bránke New Yorku Islanders, ale jeho tím prehral po predĺžení s Dallasom 2:3. Halák inkasoval trikrát z 35 striel, Dallas zastavil šesťzápasovú sériu prehier. Mohol vyhrať už v riadnom hracom čase, ale dve sekundy pred koncom vyrovnal Anders Lee. Halákov spoluhráč Ľubomír Visňovský strávil na ľade takmer 20 minút.

Aktívny bol Marko Daňo, ktorý vyslal na gólmana Washingtonu Bradena Holtbyho počas 18 minút na ľade šesť striel, ale nepresadil sa a jeho Columbus prehral 3:5.

Do hry zasiahol aj Andrej Meszároš, ale jeho Buffalo neskórovalo ani raz a podľahlo Tampe Bay 0:3.