Jasno
12°
Bratislava
Hossa prispel gólom k výhre Chicaga. Ale akým!
Zdielať na
Hokej

Hossa prispel gólom k výhre Chicaga. Ale akým!

CHICAGO / V pondelok bol jediným Slovákom v akcii v zámorskej hokejovej súťaži NHL Marián Hossa, ktorý gólom prispel k domácemu víťazstvu Chicaga 5:2 nad Carolinou.

Hossa zvyšoval v 48. min strelou zápästím na priebežných 5:1 a dosiahol 18. presný zásah v aktuálnej sezóne. Dva góly a asistenciu pri Hossovom presnom zásahu si pripísal kapitán Blackhawks Jonathan Toews. Chicago vyhralo tri z ostatných štyroch zápasov aj bez zraneného Patricka Kanea. Hossa skóroval prvý raz po siedmich dueloch.

sita

Líder celej NHL Nashville prehral na ľade New Yorku Rangers 1:4. Podpis nového kontraktu dvoma prihrávkami oslávil "jazdec" Mats Zuccarello. Rangers po tomto úspechu preskočili na čele Metropolitnej divízie mestského rivala Islanders. "Bol to skvelý test proti tímu číslo 1 v celej NHL," pochvaľoval si tréner NY Rangers Alain Vigneault.

Nová posila San Jose Ben Smith, ktorý prišiel z Chicaga, skóroval hneď pri svojom debute v drese Sharks. San Jose doma zdolalo Montreal 4:0 a zastavilo osemzápasovú sériu prehier na vlastnom ľade. Štvrtý shutout v kariére v zámorskej profilige dosiahol gólman "žralokov" Alex Stalock.

Zdielať na

Súvisiace články