Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nezastaviteľný Jágr prepisuje históriu. Vyrovnal sa Espositovi
Zdielať na

Nezastaviteľný Jágr prepisuje históriu. Vyrovnal sa Espositovi

NEW YORK / Ani jeden z piatich slovenských hokejistov sa nezapísal do kanadského bodovania v nedeľňajších stretnutiach zámorskej NHL.

Z víťazstva sa tešil Tomáš Kopecký, ktorého Florida zdolala Tampu Bay 4:3. Jedným gólom k triumfu "panterov" prispela nová akvizícia Jaromír Jágr. Bol to jeho už 717. gól v základnej časti NHL, čím sa vyrovnal na piatom mieste historických tabuliek Philovi Espositovi. Florida vyhrala oba zápasy, odkedy získala Jágra z New Jersey.

"Sú to len dva zápasy, ale veľmi dôležité zápasy. Sme späť v boji o play-off," pochvaľoval si český veterán, ktorý bodoval prvý raz po 10 dueloch, čo je jeho najdlhšia negatívna séria v kariére v NHL. Kopeckému sa príliš nedarilo a bol na ľade pri všetkých góloch Tampy. Odohral takmer 12 minút.

Bodovo sa nepresadila ani dvojica z Los Angeles Marián Gáborík s Andrejom Sekerom. V súboji tímov, ktoré bojujú o miestenku play-off v Západnej konferencii, Winnipeg zdolal Los Angeles 5:2. Kings prehrali tretí duel v rade po osemzápasovej víťaznej šnúre. "Ak mám byť úprimný, nebol to vyrovnaný zápas. Musíme hrať lepšie, každý zápas je teraz pre nás ako v play-off," povedal Jeff Carter, autor oboch presných zásahov LA.

Richard Pánik ani nikto z jeho spoluhráčov neskóroval v stretnutí Toronta proti Washingtonu. Capitals doma vyhrali 4:0 a opäť sa na tom výraznou mierou podieľal Alexander Ovečkin. Ruský topkanonier dosiahol svoj 40. a 41. gól v aktuálnej sezóne a pridal aj asistenciu. Ovečkin vedie tabuľku strelcov a spolu so spoluhráčom Nicklasom Bäckströmom, Jakubom Voráčkom (Philadelphia) a Johnom Tavaresom (NY Islanders) so 65 bodmi aj produktivitu. Pánik strávil na ľade viac ako 15 minút, bol na ľade pri jednom góle Capitals a dvakrát ohrozil Bradena Holtbyho, ktorý vychytal siedme čisté konto v sezóne.

Do hry zasiahol aj útočník Marko Daňo. V súboji proti Pittsburghu počas desiatich minút na ľade trikrát vystrelil, no jeho Columbus prehral 3:5. Dva góly víťazného mužstva strelil Jevgenij Malkin a Penguins vyhrali štvrtý duel po sebe. Columbus prehral šiesty zápas v rade.

Súvisiace články