Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hviezdny Tatar rozhodol víťazným gólom! Trafili sa Chára aj Meszároš
Zdielať na

Hviezdny Tatar rozhodol víťazným gólom! Trafili sa Chára aj Meszároš

NEW YORK / Traja slovenskí hokejisti strelili gól počas sobotňajších zápasov v NHL.

Útočník Detroitu Tomáš Tatar sa stal prvou hviezdou súboja v Nashville, ktorý rozhodol presilovkovým gólom v polovici tretej tretiny. Tatar potiahol puk po pravej strane a jeho tečovaná poloprihrávka - polostrela prekĺzla brankárovi Pekkovi Rinnemu popod lapačkou do siete. Detroit zdolal lídra súťaže 4:3.

"Predtým som netrafil do prázdnej bránky. Snažil som sa pozrieť na Daciuka a posunúť mu puk na ľavú stranu, kde sa mu odkrývala bránka. Puk sa však odrazil od hokejky či korčule brániaceho hráča a odtiaľ šiel do siete," ozrejmil Tatar rozhodujúci moment zápasu pre server NHL.

Tatar je s 25 gólmi najlepším strelcom Detroitu v tejto sezóne NHL a zároveň so 46 bodmi spolu s Mariánom Hossom najproduktívnejším Slovákom. Do listiny produktivity sa v sobotu zapísal aj ďalší slovenský útočník Detroitu Tomáš Jurčo, ktorý sa podieľal v 23. min na góle Drewa Millera na 2:0 pre Red Wings. Hokejisti Detroitu sa vrátili domov z tripu na klziskách súperov s bilanciou 4 víťazstvá, 1 prehra, 1 prehra po predĺžení. Vo Východnej konferencii sú na 5. mieste, iba 6 bodov za lídrom z Montrealu. "Bol to dobrý trip. Dokázali sme si, že môžeme hrať s najlepšími tímami celej súťaže. Sme veľmi šťastní, ako to celé dopadlo," vravel Tatar.

V úvodnom sobotňajšom súboji NHL medzi Floridou a Buffalom (5:3) sa do streleckej listiny zapísal aj slovenský obranca Andrej Meszároš. Dvadsaťdeväťročný rodák z Považskej Bystrice v 8. min nečakane zvýšil vedenie hostí z Buffala už na 2:0. Domáci v druhej tretine otočili tromi gólmi na 3:2 a napokon padol ešte jeden na oboch stranách. Meszároš strelil tretí gól v 43. zápase tejto sezóny (bilancia 3+6), ktorý absolvoval na ľade. V drese Floridy sa prvýkrát predstavil vytrejdovaný český veterán Jaromír Jágr (43), ale chýbal slovenský útočník Tomáš Kopecký.

Na triumfe Bostonu nad Arizonou 4:1 sa gólom podieľal aj kapitán Bruins Zdeno Chára. Slovenský obranca v 32. min strelou bez prípravy spoza kruhu v presilovke pridal posledný štvrtý zásah svojho tímu, predtým asistoval pri treťom. Stal sa treťou hviezdou. Chára strávil na ľade 22:11 min a zápas skončil s dvoma pluskami.

Do súboja Edmontonu so St. Louis zasiahol obranca Martin Marinčin. Odohral takmer 20 minút, ale do štatistík produktivity sa nezapísal. Oliers prehrali s Blues 1:2, keď rozhodol päť minút pred koncom útočník so slovenskými rodičmi Paul Stastny. V zápase Columbus - New Jersey čaroval hosťujúci brankár Cory Schneider. Kryl všetkých 33 striel, ktoré na neho smerovali a hostia zvíťazili 2:0. Schneider dovŕšil 16. shutout v kariére a štvrtý v tejto sezóne. Slovenský útočník Marko Daňo v drese Columbusu odohral 10:14 min a skončil s mínusovým bodom.

Súvisiace články