Oblačno
12°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Rozbehnutý Hossa 1+1! Hviezda zápasu aj proti New Jersey
Zdielať na

Rozbehnutý Hossa 1+1! Hviezda zápasu aj proti New Jersey

NEW YORK / Slovenský útočník Marián Hossa sa gólom a asistenciou podieľal na piatkovom triumfe Chicaga v zámorskej hokejovej NHL pred vlastnými fanúšikmi nad New Jersey 3:1 a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu.

Tridsaťšesťročný krídelník v 42. min v presilovke vyrovnal na 1:1 a o necelé tri minúty neskôr prihral Toewsovi na víťazný gól stretnutia. Gólovú bodku za duelom dal v poslednej minúte pri power-play súpera Versteeg. Marián Hossa skóroval už vo štvrtom zápase za sebou, na svojom konte má za ostatný týždeň sedem presný zásahov a jednu gólovú prihrávku. Chicago v týchto stretnutiach nazbieral šesť bodov a v tabuľke Centrálnej divízie je tretie.

"Mariánovi to teraz sype. Bodaj by mu to vydržalo čo najdlhšie. Keď dnes vyrovnal, spomenul som si na predchádzajúci zápas proti Vancouveru, v ktorom tiež vyrovnal a zariadil predĺženie," povedal na adresu slovenského útočníka tréner Joel Quenneville. Český hokejista Patrik Eliáš z New Jersey na ľade Chicaga absolvoval jubilejný 1200-tý zápas v NHL.

V piatok bol v akcii aj slovenský obranca Zdeno Chára, no Boston prehral vo Vancouveri 2:5. Bruins sa podarilo v súboji skorigovať na 1:2 aj 2:3, no záver patril domácim. Premiérovým hetrikom v profilige sa v tomto súboji prezentoval 26-ročný center "kosatiek" Shawn Matthias. Trojgólový zápis zaznamenal aj skúsený Joe Pavelski zo San Jose pri domácom triumfe Sharks nad Arizonou 4:2. Domáci kouč Todd McClellan si pripísal jubilejný trojstý triumf v NHL. Jednu asistenciu mal aj brankár Antti Niemi, ktorý sa podieľal na presnom zásahu Goodrowa.

Súvisiace články