Oblačno
15°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Matikainen začal misiu v Slovane prehrou so Záhrebom
Zdielať na

Matikainen začal misiu v Slovane prehrou so Záhrebom

BRATISLAVA / Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v stredajšom domácom súboji Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) s Medveščakom Záhreb 1:4.

V prvom súboji pod vedením Fína Petriho Matikainena viedli "belasí" gólom Ladislava Nagya od 21. min, no hostia štyrmi gólmi otočili vývoj duelu. Dva góly chorvátskeho mužstva zaznamenal Segal, po jednom pridali Pelletier a Bjorkstrand.

Prvýkrát v KHL utrpel Slovan päť prehier za sebou. V tejto sezóne má na svojom konte 10 bodov so skóre 18:23, Medveščak nazbieral o jeden bod menej. Po strede figurujú Bratislavčania na 9. mieste tabuľky Západnej konferencie.

Najbližšie sa Slovan predstaví v piatok 26. septembra o 18.30 h na ľade Medveščaku Záhreb, v pondelok 29. septembra o 19.00 h privíta doma Dinamo Minsk.

Kontinentálna hokejová ligy (KHL):

Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)

Góly: 21. L. Nagy (Vondrka, V. Nedorost) - 27. Pelletier (Segal), 33. Segal (Pelletier, St. Pierre), 55. Segal (Pelletier, St. Pierre), 56. Bjorkstrand (A. Murray)
Vylúčení: 3:7 na 2 min, navyše: Katič 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, Palushaj (obja Medveščak) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Vasiliev, Cyplakov - Ivanov, Nesterov (všetci Rus.), 7985 divákov

Slovan: Backlund - Sersen, Baranka, Štajnoch, Starosta, Foster, Sigalet - L. Nagy, V. Nedorost, Vondrka - Jeglič, Surový, Bartovič - Netík, Bližňák, L. Hudáček - Murley, A. Šťastný, Lunter
Medveščak: Brust - Flood, Martinovič, Hutschinson, Mezei, Katič - Glumac, A. Murray, Bjorkstrand - Stewart, Wright, Hedden - Segal, St. Pierre, Pelletier - Palushaj, M. Anderson, Perkovich - B. Thomas

Domáci hokejisti už pod vedením nového kouča Petriho Matikainena sa od úvodu zahryzli do súpera a nebezpečne podkurovali hosťujúcej defenzíve, no tento tlak nepremenili na vedúci gól. Slovan mal od 7. min výhodu päťminútovej presilovky, keď za napadnutie Štajnocha putoval pod sprchy Katič. Ani početná výhoda však belasým nepriniesla prvý presný zásah. Hra sa potom vyrovnala, vyložené šance nemal ani jeden z tímov, Slovan ohrozil Brusta niekoľkými ľahšími pokusmi.

Bránku hostí "odklial" hneď na začiatku II. tretiny najlepší strelec Slovana Ladislav Nagy, ktorý tesne pred koncom presilovky dostal vynikajúcu prihrávku od Vondrku - 1:0. Radosť Slovana trvala len niečo cez päť minút, pretože na 1:1 vyrovnal bekhendom pod hornú žŕdku Pelletier. V 33. min v presilovke domáci gólman Backlund vyrazil Pelletierovu strelu len k Segalovi a ten poslal Medveščak do vedenia.

V úvode tretej časti "belasí" nevyužili 56-sekundovú početnú výhodu o dvoch korčuliarov a ich snaha o vyrovnanie bola aj v ďalších minútach márna. V 55. min trafil do horného rohu Backlundovej bránky opäť Segal a konečnú podobu výsledku dal o 99 sekúnd neskôr vo vlastnom oslabení Bjorkstrand.

Ladislav Nagy (útočník Slovana): "Musíme viac cloniť, pretože strely od modrej čiary niekedy ani nedoletia k bránke. Musíme to dotlačiť, obrancovia to musia lepšie triafať. Dnes sme sa v koncovke trápili. Všetci si musíme vstúpiť do svedomia, začať viac bojovať a víťaziť. Chýbalo nám aj kus šťastia, ale na to sa nemôžeme vyhovárať. Bez bojovnosti to nepôjde."

Súvisiace články