Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Na Bissonnetta z Phoenixu sypali ľad z helikoptéry
Zdielať na

Na Bissonnetta z Phoenixu sypali ľad z helikoptéry

VANCOUVER / Veľké hviezdy NHL vrátane Crosbyho či Cháru sa postavili pred kameru, vysypali na seba vedro s ľadom a vyzvali iných spoluhráčov. To čo urobil Paul Bissonnette z Phoenixu, vyráža dych.

Bissonnette si objednal helikoptéru a nechal na seba vysypať ľad z niekoľkometrovej výšky. Vyliezol pritom na mieste kopce v jeho rodisku. Bissonnette vyzval basketbalového obra LeBrona Jamesa, hráčov amerického futbalu Aarona Rodgersa a Russella Wilsona.

Športové, zatiaľ prevažne hokejové hviezdy, sa pripojili k populárnej vedrovej výzve Ice Bucket Challenge. Robia to s cieľom pomôcť pacientom s amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS) a upozorniť na problematiku. Akciu odštartoval bejzbalista Peter Frates s manželkou Juliou. Fratesovi ochorenie nervového systému diagnostikovali v roku 2012.

Vedro ľadu na seba vysypal aj Sidney Crosby

Princíp Ice Bucket Challenge je jednoduchý. Niekto z priateľov vyzve osobu, aby si vyliala studenú vodu na hlavu alebo venovala sto dolárov na charitatívne projekty organizácie na podporu liečby ALS.

Podľa jej prezidentky Barbary Newhousovej sa na účtoch objavilo počas prvého augustového týždňa 168-tisíc dolárov, čo je poriadny skok oproti 14-tisícom z porovnateľného obdobia pred rokom.

Súvisiace články