Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prvá sezóna v KHL. Nováčik z Helsínk hlási koniec nákupov
Zdielať na

Prvá sezóna v KHL. Nováčik z Helsínk hlási koniec nákupov

HELSINKI / Fínsky Jokerit Helsinki po piatkovom angažovaní útočníka Juhamattiho Aaltonena neplánuje pred svojou premiérou v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) kupovať ďalších hráčov.

Prostredníctvom rozhovoru na oficiálnom klubovom webe 'žolíkov' o tom informoval tímový generálny manažér Jari Kurri. Väčšinu kabíny Jokeritu tvoria Fíni, ktorých dopĺňa osem legionárov.

"Po príchode Aaltonena môžem povedať, že sme skončili s dopĺňaním kádra. Začali sme už v októbri, takže to bol beh na dlhú trať. Pre viacerých hráčov je to nová výzva a šanca na progres v KHL. Som veľmi rád, že sme sa pri zostavovaní mužstva vtesnali do rozpočtu, ktorý sme si stanovili na úplnom začiatku. Prezradím, že na platy minieme menej ako 10 miliónov eur," uviedol 54-ročný niekdajší vynikajúci útočník Kurri a pokračoval: "Základ mužstva tvoria hokejisti z Fínska, no museli sme angažovať aj hráčov zo zahraničia. V tíme nechýbajú skúsenosti či vodcovstvo, ale aj mladícka energia. Myslím si, že celé to máme dobre zložené."

Už dlhší čas nielen vo Fínsku rezonuje otázka, či sa hviezdny krídelník Teemu Selänne (44) po odchode zo zámorskej NHL nenechá presvedčiť vedením Jokeritu a bude pokračovať v kariére v tomto mužstve. "Rozhodnutie je len na ňom. Ak bude pokračovať v hráčskej kariére, dvere do mužstva má vždy otvorené," dodal manažér Kurri.