Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Gáborík si vydupal finále Stanley Cupu 12. gólom v play off
Zdielať na

Gáborík si vydupal finále Stanley Cupu 12. gólom v play off

CHICAGO / Los Angeles Kings sú prvým tímom v histórii Stanley Cupu, ktorý vyhral tretí siedmy zápas v rade! Napriek tomu, že počas celého zápasu Králi prehrávali, aj vďaka Gáboríkovmu vyrovnaniu v 53. minúte a najmä vďaka šťastnému gólu v predĺžení, postúpili do finále proti New York Rangers!

Marián Gáborík sa výrazne pričinil o svoje prvé finále Stanley Cupu v kariére. Je o to zaujímavejšie, že súperom mu bude New York Rangers, v ktorého drese odohral predčasom štyri sezóny. Do histórie sa zapíše aj tým, že ešte nikdy neprehral v siedmom zápase série play off.

Škoda, že jeden tím musel prehrať!

Bola to nezabudnuteľná séria, o ktorej sa bude ešte dlho rozprávať. Chicago v nej síce prehrávalo už 1:3 a dokázalo nielen vyrovnať na 3:3, ale rozhodujúci siedmy duel konferenčného finále malo skvelo rozohratý. Jastrabi trikrát viedli, na úvod už v deviatej minúte 2:0, no králi vždy vyrovnali. Dvanástym gólom v play off zariadil sedem minút pred sirénou kráľmi vytúžené predĺženie práve Marián Gáborík.

V ňom po šiestich minútach rozhodol šťastnou tečovanou strelou od modrej obranca kráľov Martinez a zariadil, že LA Kings sú prvým tímom, ktorý do finále postúpil po 21 zápasoch.
"Nebolo to pre nás najlepšie, veď sme nevyužili dva mečbaly. Avšak dôležité bolo, že sme rýchlo vyrovnali. Stále sme si verili a nakoniec sme zápas otočili. Bola to výborná séria," vyjadril sa po zápase priamo na ľade obranca Los Angeles Kings Drew Doughty.

Pre Michala Handzuša s Mariánom Hossom sa skončila sezóna 2013/2014.

Hossa s Handzušom ju ukončili mínuskami, Marián odohral v poslednom zápase vyše 20 minút, šesťkrát neúspešne ohrozil Quicka. Michal korčuľoval len niečo cez deväť minút.

Finále Stanley Cupu Los Angeles Kings - New York Rangers začína už v noci zo stredy na štvrtok!

Finále play-off Západnej konferencie NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):

Chicago - Los Angeles 4:5pp (3:2 1:1, 0:1 - 0:1) - v sérii 3:4, Kings postúpili do finále Stanleyho pohára

góly: 6. Saad (Kane, Shaw), 9. Toews (Kane, Seabrook), 18. Sharp (Kruger), 39. Sharp (Saad) - 17. Carter (Brown, Toffoli), 18. Williams (Vojnov, King), 31. Toffoli (Greene, King), 53. GÁBORÍK (Brown, Kopitar), 66. Martinez (Williams, Greene)

Súvisiace články