Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Králi nevyužili ani druhý mečbal a opäť si zahrajú siedmy zápas
Zdielať na

Králi nevyužili ani druhý mečbal a opäť si zahrajú siedmy zápas

LOS ANGELES / V šiestom zápase finále Západnej konferencie zvíťazilo Chicago na ľade Los Angeles 4:3 a vyrovnalo stav série na 3:3. Kings tak do tretice odohrajú v tohtoročnom play off siedmy zápas!

Slováci sa v tomto zápase bodovo nepresadili. Marián Hossa odohral takmer dvadsať minút, pričom trikrát strelecky ohrozil brankára Quicka. V záverečných minútach ubránil víťazstvo na ľade pred Gáboríkom spoločne s Michalom Handzušom, ktorý odohral v tomto zápase deväť a pol minúty. Má zaznamenanú jednu mínusku.
V drese domácich Kings odohral vyše sedemnásť minút Marián Gáborík, ale neumiestnil presne ani jednu zo štyroch striel.
O polnoci SEČ z nedele na pondelok sa začne rozhodujúci siedmy duel finále Západnej konferencie v Chicagu. Prvým postupujúcim do bojov o Stanley Cup sú New York Rangers.

Finále play-off Západnej konferencie NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):

Los Angeles -Chicago 3:4 (1:0, 0:2, 2:2) - stav série: 3:3

Góly: 18. King (Stoll, Williams), 46. Doughty (Brown, Richards), 48. Martinez (Doughty) - 22. Kane (Toews, Seabrook), 23. Smith (Sharp, Seabrook), 52. Keith (Kane, Shaw), 57. Kane (Saad)

V Staples Centre sa odohral dramatický duel. Domáci dali prvý gól až v závere prvej tretiny Kingom, ale úvod druhej časti patril hosťom. V priebehu dvoch minút bolo 1:2.
V záverečnej tretine padli hneď štyri góly - najskôr otočili priebeh zápasu Kings a viedli 3:2, Blackhawks vyrovnali v 52. minúte a Kane nahodeným pukom od modrej tri minúty pred sirénou šťastne rozhodol. Záverečný tlak domácim vyrovnanie nepriniesol.

Súvisiace články