Skoro jasno
20°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Henrik I., kráľ zo severu, vládne NHL! Mr. Zero a jeho zázračná vyrážačka
Zdielať na

Henrik I., kráľ zo severu, vládne NHL! Mr. Zero a jeho zázračná vyrážačka

NEW YORK / Momentálne je asi právom považovaný za najlepšieho brankára kanadsko-americkej NHL. Švéd Henrik Lundqvist z New Yorku Rangers bol kľúčovou postavou svojho tímu aj v šiestom zápase finálovej série Východnej konferencie proti Montrealu.

V ňom zvíťazili jazdci na domácom ľade futbalovým výsledkom 1:0. To znamená, že sériu ovládli celkovým skóre 4:2 a po dvadsiatich rokoch postúpili do finálových bojov o Stanley Cup. V roku 1994 ho vyhrali po sedemzápasovej sérii s Vancouverom.

King Henrik - Mr. Zero

Počas posledných deviatich neúrodných rokov pôsobí v Rangers aj Henrik Lundqvist. Iba raz sa mu stalo, že s nimi nepostúpil do play-off. Do samotného finále sa však 32-ročný gólman s jazdcami nikdy nedostal. Až teraz. Aj v sérii s Montrealom bol výraznou oporou. V poslednom šiestom stretnutí si King Henrik, ako ho fanúšikovia Rangers pre výborné výkony prezývajú, udržal čisté konto, keď zneškodnil všetkých 18 striel súpera a 42. víťazstvom v play-off prekonal doterajšie klubové maximum Američana Mika Richtera.

Ako bonus zázračná vyrážačka

Navyše, jeden z jeho zákrokov bol priam zázračný. Paradoxne ho však Lundqvist nevykúzlil proti strele útočníka Canadiens, ale po nešťastnom teči vlastného spoluhráča. Henrik pustil svoju hokejku a vyrážačkou efektne zastavil puk, ktorý si takmer do vlastnej siete nasmeroval obranca Dan Girardi. "Bolo to famózne! Ten zákrok výrazne ovplyvnil ďalší vývoj," vyjadril sa bek Marc Staal. Tri minúty po Ludqvistovej paráde totiž dali Ranges víťazný gól. Svojou jedinou strelou v zápase ho dal Dominic Moore.

Henrik Lundqvist_NY Rangers

hlundqvist.blogspot.sk