Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Znaroks naznačil, že podreže švédskeho trénera. Alebo ho bolelo v krku?
Zdielať na
Hokej

Znaroks naznačil, že podreže švédskeho trénera. Alebo ho bolelo v krku?

Zdroj: youtube

MINSK / Tréner Olegs Znaroks môže chýbať na lavičke Ruska v nedeľňajšom finále hokejových majstrovstiev sveta v bieloruskom Minsku.

Direktoriát turnaja sa bude zaoberať správaním kouča s lotyšskými koreňmi a nemeckým občianstvom počas záveru semifinále so Švédskom (3:1). Znaroks ukázal švédskemu asistentovi Rikardovi Grönborgovi, že ho podreže. Kouč Ruska však túto verziu odmieta a tvrdí, že ho len bolelo v závere duelu v krku.

V sobotňajšom semifinále atakoval 11 sekúnd pred koncom Mikael Backlund útočníka Sergeja Plotnikova, za čo si vyslúžil trest na 5 minút plus do konca zápasu. Znaroks po zákroku dlho pokrikoval na Grönborga, hádku ešte vyostrilo gesto kouča Ruska. Spomalené televízne zábery odhalili, že naznačoval podrezanie krku.

"Bolelo ma v krku. Je tu veľká zima, sme neustále pri ľade, ale máme tenké obleky. Ledva hovorím, určite to počujete. My nemáme toľko dobrých lekárov ako Švédi. Čo sa týka incidentu na ľade, útočník súpera sa nezachoval športovo. Azda si Švédi nemysleli, že to necháme bez odozvy? Ak by som neupokojoval mojich zverencov, skočili by na ľad a mohlo sa stať čokoľvek. Zo Švédovej strany to bola provokácia," tvrdil po zápase Znaroks.

Aktualizované 25.5.2014

Rusi vo finále bez trénera, Znaroks pyká za gesto

Tréner Olegs Znaroks bude chýbať na lavičke reprezentácie Ruska v nedeľňajšom finále hokejových majstrovstiev sveta v bieloruskom Minsku proti Fínom (20.00 h SELČ). Direktoriát turnaja ho potrestal jednozápasovým dištancom za nevhodné správanie počas sobotňajšieho semifinále so Švédmi (3:1). Informovala o tom agentúra R-Sport s odvolaním sa na mediálne oddelenie Ruskej hokejovej federácie (FHR).

"Ide o bezprecedentnú záležitosť. Nechápem tento verdikt prijatý trochu zvláštnym spôsobom. Včera ma pozvali na zasadnutie komisie. Prišiel som, ale nevypočuli ma. Dnes však dali priestor Švédovi. Rozhodnutie vypovedá o tom, že naša pozícia v IIHF je slabá. Je to absurdná situácia a neviem, či mi povolia vstup do šatne. Budem sledovať duel z tribúny. Tím je na finále pripravený. Po tréningu som si zvolal zverencov a oboznámil som ich s tým, čo sa stalo. Chalani mi dali slovo, že vyrukujú na ľad a prevalcujú všetko, čo budú mať v ceste," povedal Znaroks.

Kouč s lotyšskými koreňmi a nemeckým občianstvom ukázal švédskemu asistentovi Rikardovi Grönborgovi, že ho podreže. Znaroks túto verziu odmietal a tvrdil, že ho len bolelo v krku, ale disciplinárka mala iný názor.

V semifinále atakoval 11 sekúnd pred koncom Mikael Backlund útočníka Sergeja Plotnikova, za čo si vyslúžil trest na 5 minút plus do konca zápasu. Znaroks po zákroku dlho pokrikoval na Grönborga, hádku ešte vyostrilo gesto kouča Ruska, ktoré odhalili opakované televízne zábery.

Zdielať na

Súvisiace články