Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Los Angeles nestačili dva góly Gáboríka, Montreal si vynútil 7. zápas
Zdielať na

Los Angeles nestačili dva góly Gáboríka, Montreal si vynútil 7. zápas

ANAHEIM/MONTREAL / Slovenský hokejista Marián Gáborík strelil dva góly Los Angeles na ľade Anaheimu, ale po piatom stretnutí semifinále Západnej konferencie NHL nemal veľa dôvodov na radosť.

Kings prehrali prvýkrát v tejto sérii na ľade súpera, ktorý sa po výhre 4:3 ujal vedenia 3:2 na zápasy a má postupový mečbal. Ducks rozhodli o svojom triumfe v prvej polovici druhej tretiny, v ktorej hosťom odskočili na rozdiel troch gólov. Gáborík potom zásahmi v 39. a 55. min vykresal pre LA iskričku nádeje, vyrovnať sa však už hráčom Kings nepodarilo. Gáborík má v tohtoročnom play-off na svojom konte už osem gólov a je najlepším strelcom vyraďovacej časti.

Hokejisti Montrealu si predĺžili sezónu vďaka výhre 4:0 nad Bostonom v šiestom semifinále Východnej konferencie a vynútili si rozhodujúci siedmy duel. Brankár Corey Price vychytal shutout a mal 26 úspešných zákrokov. Dvakrát skóroval Rakúšan Thomas Vanek. Siedmy zápas rozhodoval aj predchádzajúcu sériu oboch súperov v roku 2011. Vtedy Bruins vyhrali a napokon sa radovali aj zo Stanleyho pohára. Súboj číslo sedem je na programe v stredu. Z tria Slovákov na súpiskách oboch tímov sa v pondelok predstavil iba Zdeno Chára, ktorý odohral vyše 21 minút. Do štatistík si pripísal jednu mínusku, jednu strelu a štyri trestné minúty. Peter Budaj bol druhým brankárom Canadiens, Andrej Meszároš sledoval súboj iba z tribúny.

Výsledky stretnutí 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Montreal - Boston 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) - stav série: 3:3

Góly: 3. Eller, 36. Pacioretty (Beaulieu, Weaver), 38. Vanek (Pacioretty, A. Markov), 57. Vanek (Desharnais)
Zdeno Chára (Boston) odohral 21:35 min, 4 min bol na trestnej lavici a mal 1 strelu.

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Anaheim - Los Angeles 4:3 (1:1, 3:1, 0:1) - stav série: 3:2

Góly: 3. Bonino (Winnik), 22. Smith-Pelly (Perreault, Selänne), 23. Smith-Pelly (Getzlaf), 29. Silfverberg (Cogliano) - 10. T. Lewis (Justin Williams), 39. GÁBORÍK (Muzzin, J. Carter), 55. GÁBORÍK (D. Brown, Kopitar)

Súvisiace články