Polojasno
17°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Chára asistoval pri triumfe Bostonu, Los Angeles stratili druhý zápas
Zdielať na

Chára asistoval pri triumfe Bostonu, Los Angeles stratili druhý zápas

BOSTON / LOS ANGELES / Hokejistom Bostonu chýba už len jeden krok k postupu do finále Východnej konferencie NHL.

V sobotňajšom piatom súboji semifinálovej série play-off zdolali Bruins na domácom ľade Montreal Canadiens 4:2 a v sérii vedú 3:2. Kľúčom k úspechu domácich boli v TD Garden využité presilové hry a produktivita útoku Carl Söderberg - Loui Eriksson - Matt Fraser, ktorý zaznamenal 6 bodov. Prvou hviezdou sa stal švédsky krídelník Söderberg, autor gólu a dvoch asistencií. Jednu prihrávku na gól si pripísal aj slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý sa v 22. min podieľal na presnom zásahu Jaroma Iginlu na 3:0. Pre 37-ročného skúseného obrancu to bol štvrtý bod (2+2) v desiatom zápase vyraďovacej časti v tejto sezóne. Chára odohral takmer 25 minút a v defenzíve predviedol aj 4 zblokované strely. Druhý slovenský obranca v tíme Bostonu Andrej Meszároš sa na ľade neobjavil.

Hokejisti Los Angeles nevyužili výhodu domáceho prostredia a v semifinále Západnej konferencie NHL podľahli Anaheimu 0:2. Hostia vyrovnali stav série tohto kalifornského derby na 2:2 najmä vďaka skvelému výkonu brankára Johna Gibsona. Nováčik v bránke Ducks vo svojej premiére v zápase play-off pochytal všetkých 28 striel domácich hráčov vrátane troch z hokejky Mariána Gáboríka. Slovenský útočník vo farbách Kings teda nerozšíril svoju skvelú produktivitu v aktuálnom play-off, v ktorom dosiahol zatiaľ šesť gólov a štyri asistencie. V drese Anaheimu sa zaskvel kapitán Ryan Getzlaf. Na prvom góle Devanteho Smitha-Pellyho mal asistenciu a druhý sám strelil.

2. kolo play-off NHL ročníka 2013/14 (hrá sa na 4 víťazstvá)

Východná konferencia - semifinále:

Boston - Montreal 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) - stav série 3:2

Góly: 14. Söderberg (L. Eriksson, Bartkowski), 22. Riley Smith (Hamilton, Söderberg), 22. Iginla (Krug, CHÁRA), 55. L. Eriksson (Fraser, Söderberg) - 35. Gallagher (Plekanec, Markov), 58. P. K. Subban (Pacioretty, Markov)
Zdeno Chára (Boston) odohral 24:36 min, 1 asistencia, 2 strely na bránku, 4 zblokované strely

Západná konferencia - semifinále:

Los Angeles - Anaheim 0:2 (0:2, 0:0, 0:0) - stav série 2:2

Góly: 17. Smith-Pelly (Perry, Getzlaf), 19. Getzlaf (Perry, Vatanen)
Marián Gáborík (Los Angeles) odohral 19:05 min, trikrát vystrelil na bránku

Súvisiace články