Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
HUSTE.tv: Košice o siedmy titul v siedmom finále za sebou
Zdielať na

HUSTE.tv: Košice o siedmy titul v siedmom finále za sebou

Zdroj: sita, radosť po góle HC Košice

KOŠICE / Hráči HC Košice sa na HUSTE.tv vo svojom štrnástom extraligovom finále pokúsia získať už siedmy titul v najvyššej slovenskej súťaži. Košičania budú hrať o prvenstvo v extralige už siedmy rok po sebe.

"Oceliari" pred rokom neobhájili prvenstvo po troch získaných tituloch, keď nestačili na hokejistov Zvolena. Zverenci trénera Antona Tomka začnú finále vyraďovacej časti na domácom ľade v pozícii víťaza základnej časti dlhodobej súťaže a ich súperom bude HK Nitra. Košičania si vo štvrťfinále poradili s Martinom a v semifinále vyradili Piešťany. Bilancia zápasov finálových súperov je v tejto sezóne mimoriadne vyrovnaná. Obe mužstvá, Košice aj Nitra, v základnej časti vyhrali v domácom prostredí dva zápasy z troch.

"Bude to vyvrcholenie sezóny a ja verím, že divákom na oboch štadiónoch ponúkneme skvelé divadlo. Stretnú sa najlepšie tímy súťaže a to je dobrý predpoklad," cituje portál hokej.sk útočníka Tomáša Marcinka, ktorý sa do zostavy Košíc vrátil po dlhšej pauze zavinenej zranením zo ZOH 2014 v Soči. Dvadsaťpäťročného odchovanca košického hokeja čaká druhé finále v metropole východu.

Šesťnásobný slovenský a dvojnásobný československý šampión

HC Košice má v ceste za ďalšou trofejou ambiciózneho súpera. Hráči Nitry doteraz nezískali ani jeden titul a na svojom konte zatiaľ nemali ani finálovú účasť. Eufória z klubového maxima zverencom Antonína Stavjaňu pravdepodobne vliala kvantum energie, čo môže vicemajstrovi narobiť nemalé problémy. Košice a Nitra sa doteraz vo vyraďovacej časti stretli trikrát. Vo všetkých prípadoch boli úspešnejší "oceliari", ktorí dvakrát vo štvrťfinále (2004/2005 a 2010/2011) a raz v semifinále (2012/2013) vyhrali 4:1 na zápasy. O tom, že súboje o titul budú v tejto sezóne veľmi tesné, svedčí aj vyrovnanosť v individuálnych štatistikách hráčov jednotlivých mužstiev. Košičania sa musia pripraviť na najlepšiu extraligovú ofenzívu, Nitra v základnej časti strelila 192 gólov - o 18 viac ako Košice. Aj v play-off dosiahlo družstvo spod Zobora viac presných zásahov - 36 proti košickým 30.

"Veľa zápasov Nitry som nevidel. Viem, že v ich sérii sa hral ofenzívny hokej a v Nitre panuje úžasná atmosféra. Potrebujeme hrať v prvom rade čisto. Ich presilovka je naozaj neskutočná. Nemôžeme na nich vyletieť ako Banská Bystrica (proti Nitre hrala v semifinále, pozn.), ktorá z prehnanej snahy kopila fauly," povedal pre hokej.sk obranca Radek Deyl, ďalší z plejády košických odchovancov.

Prvé finálové stretnutie je na programe na HUSTE.tv v stredu 9. apríla o 17.00 h v Košiciach, rovnaké dejisko bude mať aj štvrtkový druhý zápas. Po dvojdňovej pauze sa obaja súperi predstavia v nedeľu 13. a pondelok 14. apríla v Nitre. Prípadný piaty zápas sa uskutoční vo štvrtok 17. apríla v Steel Aréne, šiesty pod Zoborom o ďalšie dva dni neskôr a ak ani potom nebude známy nový majster SR, sezónu ukončia siedmym stretnutím na Veľkonočný pondelok 21. apríla v Košiciach.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články