Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Piešťany si vylámali zuby na Staňovi, Košice s mečbalom
Zdielať na

Piešťany si vylámali zuby na Staňovi, Košice s mečbalom

Zdroj: sita, Košice-Piešťany 5.zápas

KOŠICE / Hokejisti Košíc zvíťazili v utorkovom piatom zápase semifinále Slovnaft play-off Tipsport extraligy v domácom prostredí nad hráčmi ŠHK 37 Piešťany 3:0.

"Východniari" sa ujali vedenia 3:2 na zápasy, séria sa hrá sa na štyri víťazstvá. Dva góly košického tímu strelil Richard Jenčík, z nich jeden jeho presný zásah bol z trestného strieľania, favorita poslal do vedenia v 27. min Marek Svatoš.

Košiciam chýba k postupu do extraligového finále jedno víťazstvo, to môžu dosiahnuť už v šiestom stretnutí vo štvrtok 3. apríla o 17.00 h na piešťanskom ľade.

Hokej - Tipsport extraliga - Slovnaft play-off - semifinále - piaty zápas (hrá sa na štyri víťazstvá):

HC Košice - ŠHK 37 Piešťany 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) - stav série: 3:2

Góly: 27. Svatoš (Sojčík, Bicek), 31. R. Jenčík (z tr. strieľania), 59. R. Jenčík (M. Bartánus)
Vylúčení: 4:4, navyše: T. Melichárek (Piešťany) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, T. Orolin - Gajan, Smrek, 4043 divákov

Košice: Staňa - Štrbák, Cebák, Šeda, Macejko, Deyl, Klouček, od 22. min Hinďoš - R. Jenčík, P. Bartoš, M. Bartánus - Jokeľ, Matúš Chovan, Svatoš - Sojčík, Češík, Bicek - D. Pašek, Hrnka, Skalický
Piešťany: Tomek - Drgoň, R. Filip, Rais, Brňák, Škadra, Bučka, Biro, Cuník - S. Saliji, Peško, Lušňák - T. Melichárek, Mišura, V. Nemec - Haring, Hamrák, Románek - Holovič, Schmidt, Stupka

 

Košičania mali mimoriadne ospalý začiatok, tempo z ich strany nebolo hodné play-off a v 10. min bol pomer striel na bránku 11:1 v prospech Piešťan. Hosťujúci Stupka však neprekonal Staňu. V 11. min mal príležitosť Bicek, ale Tomek stál dobre. V 15. min mohol dostať svoj tím do vedenia Románek, ale Staňa podržal svojich spoluhráčov. Košický gólman kryl aj Melichárkov pokus.

V úvode druhého dejstva trafil Sojčík brankára Tomeka. V 27. min hrali domáci presilovku, Jenčíkova možnosť volala po góle, Tomek zázračne zasiahol, na Svatošov pokus pod hornú žrď však už nestačil - 1:0. V 31. min mali Košice po faule na Jenčíka výhodu trestného strieľania, ten poslal brankára na opačnú stranu a zvýšil na 2:0. V 32. min Tomeka ani na dva razy neprekonal Bartánus, Pašek z dobrej pozície mieril vedľa.

Tretia tretina sa dohrávala v pokojnom tempe. Favorizovaní Košičania si strážili dvojgólový náskok a dve minúty pred koncom ho ešte zvýraznil počas piešťanskej hry bez brankára Jenčík - 3:0.

Pavol Zůbek (asistent trénera Košíc): "Zápas sa z oboch strán začal v prvej tretine dosť opatrne. Bolo vidieť, že na seba narazili mužstvá, ktoré majú dobre prepracovaný stred pásma, nevznikalo veľa šancí. Hrali sme doma, v druhej tretine sme sa rozhodli viac riskovať, byť agresívnejší. Podarilo sa nám streliť gól, po ďalšej šanci prišlo trestné strieľanie. Hra sa potom upokojila, ak by sme pridali jeden alebo dva góly, súper by možno nekládol taký odpor. V tretej tretine sme sa snažili neprepadávať. Tešíme sa do Piešťan, urobíme všetko pre postup."

Milan Klement (tréner Piešťan): "V prvej tretine sme hrali to, čo sme chceli hrať, nepúšťali sme Košice do šancí. V druhej tretine sa zlepšil pohyb domácich a my sme na to reagovali zle. Dlho nás bude mrzieť zbytočný gól na 0:1 a rovnako aj trestné strieľanie. Druhá tretina bola z našej strany prepadák, mali sme iba tri strely na bránku. V tretej tretine sme hrali na tri päťky, zvládli sme to obstojne, bez gólov však duel neotočíte. Naším najväčším problémom bolo zakončenie. Dúfame, že najbližší zápas nebude posledný."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články