Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
VIDEO. Absolútny unikát! Do hľadiska sa šiel biť rozhodca aj brankár!
Zdielať na

VIDEO. Absolútny unikát! Do hľadiska sa šiel biť rozhodca aj brankár!

EINDHOVEN / Holandsko a ľadový hokej. Príliš to nejde dokopy, že...? Krajinu tulipánov preslávil vo svete športu najmä futbal, pozemný hokej, či rýchlokorčuľovanie... Teraz si ale riadnu reklamu spravili aj hokejisti z ľadu a ich fanúšikovia. Ale - negatívnu!

Nevídané veci sa diali počas zápasu na turnaji s názvom Larry van Wieren Cup. V ňom na seba narazili tímy Geleen Smoke Eaters a Eindhoven. Najprv bolo horúco v hľadisku, no udalosti z tribún dostali poriadne do varu aj aktérov z hracej plochy!

Usporiadatelia na ozdobu...

Iskrou, ktorá rozpálila vatru, bol konflikt skupiny fanúšikov tímu Geleen so 17-ročným mladíkom, ktorý sedel vedľa svojich rodičov. Samozrejme, že sa do slovnej konfrontácie zapojil aj chalanov otec, no čoskoro konflikt prerástol až do fyzického stretu. Nerovného... Usporiadatelia príliš nezasahovali a tatka, ktorý bránil syna, zhodili cez viacero schodov na tribúne.

Krv nie je voda...

To však vyvolalo záchvat zúrivosti u hlavného rozhodcu duelu, ktorý sa stoj čo stoj dožadoval otvorenia mantinelu, lebo sa chcel zapojiť do bitky. Rovnako reagoval náhradný brankár Eindhovenu, ktorý visel na plexiskle ako opica v klietke v ZOO. A ak by ho z neho spoluhráči nestrhli, asi by sa vrhol do hľadiska. Dôvod? Veľmi prostý. Arbiter Ramon Sterkens a gólman Michael Sterkens sú totiž synmi napadnutého muža a bratmi 17-ročného mladíka...

Fakt "mastná" pokuta...

Tím Geleers, ktorý turnaj organizoval a ktorého fanúšikovia boli agresívni, dostal pokutu 500 eur a ročnú podmienku. Holandská hokejová federácia zároveň žiada lepší výcvik usporiadateľov na štadióne. Po extempore, ktoré sa udialo v tretej tretine za stavu 5:1 pre Eindhoven, už zápas nedohrali.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Hokej_Holandsko_rozhodca_zurivy

youtube.com

Súvisiace články