Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bratislavu čaká veľkolepá exhibícia hviezd aj so Slovákmi
Zdielať na

Bratislavu čaká veľkolepá exhibícia hviezd aj so Slovákmi

Zdroj: KHL All Stars Bratislava

BRATISLAVA / Bratislava bude v sobotu hostiť elitu Kontinentálnej hokejovej ligy. Po klziskách v Moskve, Minsku, Petrohrade, Rige a Čeľabinsku bude Slovnaft Arena šiestym miestom, na ktorom sa uskutoční Zápas hviezd Kontinentálnej hokejovej ligy.

Do slovenskej metropoly prídu v sobotu viaceré hviezdy svetového hokeja na čele s Iľjom Kovaľčukom z SKA Petrohrad. V exhibícii sa predstavia aj štyria slovenskí hokejisti Milan Bartovič, Miroslav Šatan, Marcel Hossa a po piatkovom dopísaní na súpisku aj Jaroslav Janus, ktorý bude členom otváracej formácie. Všetci si oblečú modré dresy Západnej konferencie. Východ nastúpi v bielo-červených dresoch.

Hlavný program exhibície sa sústredí do jedného dňa

Súťaže zručností a samotný duel rozdelí len pôsobivé slávnostné otvorenie. Už o 12.30 h sa v priestoroch Siene slávy SZĽH uskutoční autogramiáda s kvartetom vybraných hráčov z oboch výberov KHL - z Východnej aj Západnej konferencie. Od 14.15 h je naplánované slávnostné predstavenie hokejistov pre Zápas hviezd a o štvrťhodinu neskôr sa začnú súťaže zručností. Organizátori od 15.25 h pripravili predzápasovú šou formou projekcie na ľadovú plochu s vystúpeniami hudobných interpretov - Celeste Buckingham, A. Zimányiovej, Petra Cmoríka a Miroslava Šmajdu. Presne o 16.00 h sa začne exhibičné stretnutie medzi mužstvami Západnej a Východnej konferencie.

V rámci súťaží zručností sú pripravené aj súboje o najrýchlejšieho korčuliara, v rýchlosti strely či v kreativite zakončenia nájazdu. Hokejisti si určite pripravia pre fanúšikov viaceré prekvapenia, z minulosti sú známe najmä spev Sole mio v podaní Michaila Anisina v Rige či vlaňajší krasokorčuliarsky duel Iľju Kovaľčuka a Alexeja Morozova v Čeľabinsku.

Sexteto olympionikov v Slovnaft Aréne

V šiestom Zápase hviezd KHL sa predstaví desať hokejistov, ktorí sa o mesiac zúčastnia v Soči na zimných olympijských hrách. Do Slovnaft Areny sa zídu aj maskoti všetkých klubov KHL, nebude chýbať ani ich súťaž.

O zostavách jednotlivých tímov rozhodovali fanúšikovia, novinári i vedenie súťaže. V hlasovaní do otváracej zostavy Západnej konferencii najviac zabodoval útočník Iľja Kovaľčuk z SKA Petrohrad (18 638), druhý bol Alexander Radulov z CSKA Moskva (15 510) a tretí obranca Sandis Ozolinš (11 205). Okrem nich sa v úvodnej formácii predstavia aj brankár Jaroslav Janus (nahradil zraneného Alexandra Jeriomenka z Dinama Moskva i jeho náhradníka Petriho Vehanena z Leva Praha), bek Deron Quint a zakončovateľ Jonathan Cheechoo. Z Východnej konferencie si priaznivci vybrali do otváracej zostavy s najviac hlasmi Sergeja Moziakina z Metallurgu Magnitogorsk (16 964). Za ním nasledujú Danis Zaripov (12 715) a bek Kirill Koľcov (9294). Na začiatku zápasu sa predstavia aj gólman Mikko Koskinen, obranca Shaun Heshka a kanonier Brandon Bochenski.

Zostavy Zápasu hviezd KHL v Bratislave:

Západná konferencia:
Otváracia formácia: Jaroslav Janus (Slovan Bratislava) - Sandis Ozolinš (Dinamo Riga), Deron Quint (Spartak Moskva) - Iľja Kovaľčuk (SKA Petrohrad), Alexander Radulov (CSKA Moskva), Jonathan Cheechoo (Medveščak Záhreb)
Druhá formácia: Ivan Lisutin (Viťaz Čechov) - Kurtis Foster (Medveščak Záhreb), Maxim Čudinov (SKA Petrohrad) - Nikolaj Prochorkin (CSKA Moskva), Viktor Tichonov (SKA Petrohrad), Leonid Komarov (Dinamo Moskva)
Ďalší hráči: Bogdan Kiselovič (Severstaľ Čerepovec), Iľja Gorochov (Lokomotiv Jaroslavľ), Denis Denisov (CSKA Moskva) - Milan Bartovič, Miroslav Šatan (obaja Slovan Bratislava), Marcel Hossa (Dinamo Riga), Maxim Afinogenov (Viťaz Podoľsk), Geoff Platt (Dinamo Minsk).

Východná konferencia:
Otváracia formácia: Mikko Koskinen (Sibir Novosibirsk) - Kirill Koľcov (Salavat Julajev Ufa), Shaun Heshka (Ak Bars Kazaň) - Sergej Moziakin (Metallurg Magnitogorsk), Danis Zaripov (Metallurg Magnitogorsk), Brandon Bochenski (Barys Astana)
Druhá formácia: Konstantin Barulin (Ak Bars Kazaň) - Chris Lee (Metallurg Magnitogorsk), Juuso Hietanen (Nižnij Novgorod) - Fiodor Malychin (Jekaterinburg), Enver Lisin (Vladivostok), Jori Lehterä (Novosibirsk)
Ďalší hráči: Jevgenij Medvedev (Ak Bars Kazaň), Andrej Zubarev (Salavat Julajev Ufa), Denis Kuľaš (Avangard Omsk) - Alexander Popov (Avangard Omsk), Jegor Milovzorov (Neftechimik Nižnekamsk), Jakub Petružálek (Ak Bars Kazaň), Talgat Žajlauov (Barys Astana), Denis Paršin (Torpedo Nižnij Novgorod), Jan Kovář (Metallurg Magnitogorsk).

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články