Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Thornton dostal za atak na Orpika pätnásťzápasový dištanc!
Zdielať na

Thornton dostal za atak na Orpika pätnásťzápasový dištanc!

BOSTON / Hokejista Bostonu Shawn Thornton dostal pätnásťzápasový dištanc za konanie v minulotýždňovom zápase proti Pittsburghu Penguins.

Útočník Bruins 7. decembra pri prerušení stiahol zozadu na ľad obrancu Brooksa Orpika a následne ho párkrát udrel rukou do hlavy, čím mu spôsobil otras mozgu. Thornton sa snažil pomstiť predovšetkým Orpikov zákrok na Louia Erikssona z úvodu duelu. Hráč Bostonu už skôr niekoľkokrát vyzval súpera na bitku a pri prerušení hry v polovici prvej tretiny po faule kolenom Jamesa Neala do hlavy Brada Marchanda, ktorý neudržal rovnováhu po podrazení Sidneym Crosbym, sa definitívne pustil do Orpika.

Obrancu tučniakov museli z ľadu odniesť na nosidlách. Thornton okamžite dostal trest do konca duelu a jeho správanie vyšetrovalo disciplinárne oddelenie NHL. Po týždňovom uvažovaní rozhodlo o pätnásťzápasovom dištanci. „Cítim sa hrozne, niečo podobné som nechcel urobiť. Spravil som veľkú chybu, ktorú som si vyčítal vo zvyšku večera,“ hovoril po dueli Shawn Thornton.

Tridsaťšesťročný útočník počas suspendácie nebude poberať plat a príde o 84 615 dolárov. Do zostavy Bruins sa môže vrátiť 11. januára v súboji proti San Jose. „Jeho útok bol úmyselný, navyše zozadu. Prišlo k nemu počas prerušenia hry, čím sme ešte navýšili trest,“ uviedol viceprezident NHL pre bezpečnosť hráčov Brendan Shanahan. Thornton sa môže odvolať voči rozhodnutiu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

youtube

Súvisiace články