Oblačno
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
NHL: Hrôza v Bostone. Diváci videli až dve zákerné svinstvá!
Zdielať na

NHL: Hrôza v Bostone. Diváci videli až dve zákerné svinstvá!

BOSTON / Slovenských hokejových fanúšikov zaujal prestížny zápas Bostonu s Pittsburghom najmä tým, že ho 13 sekúnd pred koncom rozhodol víťazným gólom kapitán medveďov Zdeno Chára. No duel priniesol aj dve veľmi škaredé situácie.

Kolenom do hlavy!

Najprv predviedol za priehrštie zákernosti útočník "tučniakov" James Neal. Ten po tom, ako jeho hviezdny spoluhráč Sidney Crosby podrazil Brada Marchanda, trafil na ľade ležiaceho súpera schválne kolenom do hlavy. Od tohto momentu sa dala nervozita na hracej ploche krájať a vyvrcholila útokom bitkára Bostonu Shawna Thortona na obrancu hostí Brooksa Orpika.

Zákerný útok zozadu!

Ten totiž ešte chvíľu predtým vyvolal vášne, keď nasadil "strom" útočníkovi Loui Erikssonovi a vyradil ho z hry. Eriksson stretnutie nedohral a má podozrenie na otras mozgu. Orpika "obťažoval" Thorton hneď po jeho tvrdom zákroku, postrkoval ho, no ten nereagoval. Nebolo mu to ale nič platné, už o pár minút po ňom Thorton vyletel ako zmyslov zbavený, keď v hlúčiku hráčov diskutoval s rozhodcom. Napadol ho zákerne zozadu a uštedril mu tvrdý úder na hlavu!

Že mu je ľúto...

Orpik ostal nehybne ležať na ľade a jeho spoluhráči okamžite privolali lekára. Na nosidlách ho vyniesli za potlesku bostonského publika. Podľa posledných správ ho však z nemocnice prepustili a cestoval s tímom domov. "Urobil som veľkú chybu. Je mi jasné, že sa prípadom bude zaoberať NHL a čaká ma vypočúvanie. Som z toho hotový, mrzí ma to. Je síce mojou úlohou chrániť naše hviezdy, ale teraz som to prehnal. Hovorí sa mi o tom ťažko, je mi to ľúto," sypal si popol na hlavu bitkár Bostonu. Uvidíme, aký trest mu naparí disciplinárka NHL.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Hokej_Brooks_Orpik_nosidlá

isifa.com

Súvisiace články